Πολιτική

H εκλογική νίκη Μητσοτάκη σημαίνει ισχυρή εντολή για προώθηση των μεταρρυθμίσεων


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, 23:50

Κεντρικό θέμα σε πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν οι σημερινές βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να επισημαίνουν τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με μεγάλη διαφορά.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) σε τηλεγράφημά του με τίτλο “Οι Έλληνες συντηρητικοί κερδίζουν συντριπτική νίκη στις εκλογές” γράφει ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι έδωσαν συντριπτική νίκη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας της οποίας ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι Έλληνες ψήφισαν για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε εβδομάδες με τον Μητσοτάκη να καταγράφει ήδη σαφή νίκη που του χαρίζει άλλη μια θητεία, προσθέτει το dpa.

Το Bloomberg στο άρθρο του με τίτλο “Ο Μητσοτάκης της Ελλάδας κερδίζει την πλειοψηφία με συντριπτική εκλογική νίκη”, γράφει ότι ο Μητσοτάκης κερδίζει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, έχοντας προτάξει στο πρόγραμμά του την ανάκαμψη της οικονομίας.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) στο τηλεγράφημά του με τίτλο “Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας συντηρητικός που πόνταρε τα πάντα στην οικονομική ανάκαμψη”, γράφει ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος κέρδισε με μεγάλο προβάδισμα σήμερα τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, δηλώνει ότι η νίκη αυτή του δίνει “ισχυρή εντολή”. .

Η γαλλική εφημερίδα Liberation στο άρθρο της αναφέρεται στον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης στην Ελλάδα. Η εφημερίδα εστιάζει στην ελληνική αριστερά που βουλιάζει, όπως γράφει χαρακτηριστικά

Το πρακτορείο Reuters στο τηλεγράφημά του με τίτλο “Ο Έλληνας συντηρητικός ηγέτης δηλώνει ότι η εκλογική του νίκη είναι εντολή για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων”, γράφει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μετά τη νίκη του στις σημερινές επαναληπτικές εκλογές ότι ο ελληνικός λαός του έδωσε εντολή να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που τόσο πολύ χρειάζεται η χώρα. Μιλώντας στo πλήθος κόσμου που ζητωκραύγαζαν, ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε ισχυρή ανάπτυξη, που θα επιτρέψει αυξήσεις μισθών και τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας, αναφέρει το Reuters.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Ajansı γράφει στο τηλεγράφημά του ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου ηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε συντριπτική νίκη στις βουλευτές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Ιουνίου 2023, 23:50

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button