Οικονομία

Eurobank: Έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας 650 εκατ. ευρώ

Η «Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία» (Eurobank Holdings) ανακοινώνει ότι η θυγατρική της εταιρεία «Τράπεζα Eurobank Ανώνυμη Εταιρεία» (η «Τράπεζα» ή «Eurobank») ολοκλήρωσε με επιτυχία έκδοση ομολόγου υψηλής
εξοφλητικής προτεραιότητας (senior preferred), ύψους 650 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ομόλογο που εξέδωσε η Eurobank έχει ημερομηνία λήξης στις 30 Απριλίου 2031, με δυνατότητα ανάκλησης στις 30 Απριλίου 2030 (7NC6), και ετήσιο τοκομερίδιο 4,875%. Η ημερομηνία διακανονισμού είναι στις 30 Απριλίου 2024 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου (στην αγορά Euro MTF).

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στη φερεγγυότητα της Eurobank αποδεικνύεται από την ισχυρή συμμετοχή τους στην έκδοση, που είχε σαν αποτέλεσμα η συνολική ζήτηση να φτάσει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή η έκδοση υπερκαλύφθηκε πάνω από
2 φορές.

Αυτό έδωσε την δυνατότητα στην Eurobank να αυξήσει το αρχικό ποσό έκδοσης από τα 500 εκατομμύρια ευρώ στα 650 εκατομμύρια ευρώ και να μειώσει την απόδοση του ομολόγου από 5,25% που ήταν η αρχική ενδεικτική προσφορά σε 5% ετησίως. Η έκδοση προσέλκυσε ισχυρή ζήτηση από ξένους επενδυτές με σημαντική γεωγραφική διασπορά, καθώς η Τράπεζα συγκέντρωσε εντολές από 101 διαφορετικούς επενδυτές.

Στην κατανομή, οι ξένοι επενδυτές αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της έκδοσης με σημαντική συμμετοχή από το Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία (25%), Ιταλία (14%), Γαλλία (12%) και Γερμανία (6%). Όσον αφορά τους επενδυτές, 54% κατανεμήθηκε σε Διαχειριστές Κεφαλαίων (Fund Managers), 29% σε Τράπεζες και Τράπεζες Ιδιωτών (Private Banks), 8% σε Οργανισμούς Εναλλακτικών Επενδύσεων (Hedge Funds) και 7% σε Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Ταμεία.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν μέσω της έκδοσης θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των υποχρεώσεων του Ομίλου της Eurobank όσον αφορά την Ελάχιστη Απαίτηση Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) και θα διατεθούν για επιχειρηματικούς σκοπούς της Eurobank.

Οι συντονιστές της έκδοσης ήταν οι Citigroup Global Markets Europe, Deutsche Bank, HSBC Continental Europe, IMI – Intesa Sanpaolo, Banco Santander και Société Générale.

To άρθρο Eurobank: Έκδοση ομολόγου υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας 650 εκατ. ευρώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button