Οικονομία

Η Γερμανία αγοράζει την Boeing 60 Σινούκ με μια συμφωνία μαμούθ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023, 19:54

Στην αγορά 60 ελικοπτέρων Σινούκ από την Boeing πρόκειται να προχωρήσει η Γερμανία, σε μια συμφωνία ύψους έως και 8 δισ. ευρώ, συνυπολογιζομένης της απαραίτητης υποδομής για τα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το Reuters, το ποσό περιλαμβάνει την προμήθεια των βαρέων ελικοπτέρων CH-47 έναντι 6,27 δισ. ευρώ, 700 εκατ. ευρώ για την εξυπηρέτηση, 240 εκατ. ευρώ για εθνικές συμβάσεις και 750 εκατ. ευρώ για υποδομές.

Ήδη από πέρσι η Γερμανία είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να αγοράσει 60 βαρέα ελικόπτερα Σινούκ από την Boeing για να αντικαταστήσει τον γερασμένο στόλο CH-53. Αρχικά είχαν προϋπολογιστεί 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σαράντα επτά από τα ελικόπτερα θα εγκατασταθούν στην πόλη Χόλτσντορφ, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια του Βερολίνου, δήλωσε στρατιωτική πηγή, προσθέτοντας ότι η πρώτη από τις πολλές μονάδες πυραυλικής άμυνας Arrow-3 που σκοπεύει να αγοράσει η Γερμανία θα αναπτυχθεί επίσης εκεί.

Κατασκευασμένο για την αναχαίτιση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, το σύστημα Arrow-3 θα είναι σε θέση να προστατεύσει μεγάλα τμήματα της Γερμανίας και της Πολωνίας από το Χόλτσντορφ, σύμφωνα με την πηγή, η οποία δήλωσε ότι η πόλη θα είναι μία από τις τρεις τοποθεσίες όπου το Arrow-3 θα εδρεύει στη Γερμανία.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς άλλαξε πολιτική τον Φεβρουάριο του 2022 μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αυξάνοντας απότομα τις αμυντικές δαπάνες και δεσμεύοντας 100 δισεκατομμύρια ευρώ για την Bundeswehr, τις ένοπλες δυνάμεις της Γερμανίας.

«Με την προμήθεια 60 βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων αξίας 7,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, εγκαινιάζουμε ένα από τα σημαντικότερα έργα προμήθειας του ειδικού ταμείου της Bundeswehr», δήλωσε στο Reuters το μέλος της επιτροπής των Πρασίνων Σεμπάστιαν Σέφερ.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023, 19:54

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button