Αθλητικά

Σπανούλης: «Το μπάσκετ είναι στο αίμα και στην κουλτούρα του Έλληνα»

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την πορεία του Περιστερίου στο Basketball Champions League, με τον Έλληνα τεχνικό μάλιστα να αναφέρει πως το μπάσκετ βρίσκεται στο αίμα και είναι στην κουλτούρα του Έλληνα.

Ο Βασίλης Σπανούλης εμφανίστηκε εμφανώς χαρούμενος για τις επιτυχίες που έχουν καταγράψει οι ελληνικές ομάδες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα της φετινής σεζόν, με τον ίδιο μάλιστα να αναφέρει πως το Περιστέρι είναι διψασμένο και θέλει να φτάσει στην κορυφή του Basketball Champions League.

Τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη

«Μας έχει δέσει σαν ομάδα αυτή η διαδρομή, μας έχει δέσει σαν ομάδα, έχει φτιάξει τη χημεία μας και τώρα ετοιμαζόμαστε για αυτό το Final Four, να πάμε να κάνουμε δύο πολύ καλά παιχνίδια».

Για το ότι το Περιστέρι είναι η μοναδική ελληνική ομάδα ανάμεσα σε τρεις ισπανικές:

«Όπως είπα και μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, είναι τεράστια επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ να έχει δύο ομάδες στα playoffs της EuroLeague με προοπτική να πάνε στο Final Four και μία ομάδα στο Final Four του BCL.

Και είχαμε ακόμα μία ομάδα στα playoffs τον Προμηθέα.

Βλέπουμε ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι ψηλά, όχι μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αλλά κι άλλες ομάδες και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το μπάσκετ είναι στο αίμα και στην κουλτούρα του Έλληνα και είμαι πολύ χαρούμενος, που εγώ σαν Έλληνας και σαν άνθρωπος του μπάσκετ που βλέπω ελληνικές ομάδες να προοδεύουν και να είναι στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για τις τρεις νίκες στο Top-16:

«Οι σχέσεις, η χημεία και η αυτοπεποίθηση χτίζονται κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς και κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπάρχει διαχείριση καταστάσεων. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο και το πιο σημαντικό πράγμα για μία ομάδα και για έναν προπονητή.

Η διαχείριση διαφόρων καταστάσεων, θετικών ή αρνητικών. Εμείς διαχειριστήκαμε αυτές τις καταστάσεις εξαιρετικά, δεν τα παρατήσαμε ποτέ, δείξαμε αυτοπεποίθηση. Είχαμε μία νοοτροπία που αρνούμσταν να τα παρατήσουμε και να χάσουμε. Μέσα από αυτή την επίπονη διαδικασία καταφέραμε να δέσουμε πολύ σαν ομάδα, να πιστέψουμε παραπάνω στους εαυτούς μας και να καταφέρουμε αυτή τη στιγμή να είμαστε στο Final Four».

Για το ότι έχουν παίξει ξανά με την Τενερίφη:

«Οι ομάδες ξέρουν η μία την άλλη. Ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά τους σημεία, ποια είναι τα αδύνατα στοιχεία τους. Κι αυτοί μας ξέρουν καλά. Τα παιχνίδια στο Final Four είναι διαφορετικά παιχνίδια. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι πνευματικά και σωματικά να ανταπεξέλθουμε σε έναν ημιτελικό Final Four και πιστεύω θα είμαστε έτοιμοι».

Για τα κουτάκια των αντιπάλων που έχουν σβήσει στα αποδυτήρια: «Είναι κάτι που συνεννοηθήκαμε με τα παιδιά και βάλαμε ως στόχο, μακάρι να σβήσουμε κι άλλα».

Για την Τενερίφη: «Η Τενερίφη είναι μία έμπειρη ομάδα. Νομίζω είναι το πέμπτο της Final Four στο BCL. Έχει τον ίδιο προπονητή πάρα πολλά χρόνια, ξέρουν να παίζουν μαζί. Είναι πάρα πολύ έμπειροι, έχουν μεγάλο μέσο όρο ηλικίας, ξέρουν από τέτοιες καταστάσεις. Από την άλλη εμείς είμαστε μία ομάδα που είναι πεινασμένη.

Έχουμε μόνο τον Τζο (σ.σ. Ράγκλαντ) που έχει παίξει ένα Final Four BCL. Έχουμε κι άλλα έμπειρα παιδιά, αλλά για πολλούς είναι η πρώτη φορά. Αυτό έχει και θετικά και αρνητικά. Θα κρατήσουμε το κίνητρο και τη δίψα».

Για το τετ α τετ με τον Χουέρτας: «Σίγουρα ο Μαρσελίνιο είναι ένας παίκτης που σέβομαι πολύ. Είναι ένας παίκτης που έχουμε παίξει πολλές φορές αντίπαλοι.

Είναι ένας παίκτης που έχει κάνει εξαιρετική καριέρα και υπάρχει μόνο σεβασμός για εκείνον, για αυτά που κάνει στην ηλικία που είναι. Πιστεύω ότι είναι από τους λίγους παίκτες στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ που παίζει σε τόσο υψηλή ένταση στην ηλικία που είναι και αυτό λέει πολλά για τον χαρακτήρα του και για τον τρόπο βλέπει το μπάσκετ.

Ελπίζουμε όσο μπορούμε να τον περιορίσουμε. Τέτοιους παίκτες μπορείς να τους περιορίσεις, όχι να τους σταματήσεις τελείως».

 

 

To άρθρο Σπανούλης: «Το μπάσκετ είναι στο αίμα και στην κουλτούρα του Έλληνα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button