Πολιτική

Οργή για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος και όχι η Ελλάδα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, μιλώντας στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής της Βουλής για τα αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης είπε πως: «η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα».

Και επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού λέγοντας ότι στην Τουρκία τα μαθήματα δεν ξεκινάνε ποτέ με προσευχή.

«Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος, σε αντίθεση με την Ελλάδα που δεν είναι. Στην Τουρκία ποτέ δεν ανοίγουν τα σχολεία με το κοράνι», είπε και ακολούθησε ένταση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης οργισμένος απάντησε πως «είναι τραγικός ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος. Η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. Υπάρχει επικρατούσα θρησκεία, υπάρχει ανεξιθρησκεία αλλά υπάρχει ισχυρή και θρησκευτική και κοσμική παράδοση».

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη θέση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Προσπαθώντας να μαζέψει τ’ αμάζευτα ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι κοσμικό κράτος. «Άλλο ήθελε να πει ο Ζεϊμπέκ. Αυτό που εννοούσε ήταν ότι πρέπει να γίνουν βήματα για τον πλήρη προσδιορισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Κράτους».

Με δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε: «Ήταν απολύτως δεδομένο ότι εκεί θα καταλήγαμε. Είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως σε τέτοιου είδους θέματα που χειρίζεται η αρμόδια πολιτεία, η Βουλή να μην επιχειρήσει διαβήματα που θα προκαλέσουν διχασμό. Στέκομαστε  πάνω απ’ όλα αυτά, όπως στάθηκαμε τα τελευταία δύο χρόνια».   

To άρθρο Οργή για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ότι η Τουρκία είναι κοσμικό κράτος και όχι η Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button