Οικονομία

Οι ακτοπλόοι επιδοτούνται με 130 εκατ. ευρώ τον χρόνο


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, 13:53

«Ο πραγματικός χαρακτήρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης αναδεικνύεται από τη συζήτηση για την ακρίβεια των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων», σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας σήμερα στον τ/σ «ΑΝΤ1».

Υπογράμμισε πως «οι ακτοπλόοι επιδοτούνται κάθε χρόνο με 130 εκατομμύρια ευρώ για τις λεγόμενες άγονες γραμμές και τώρα κερδίζουν ακόμα περισσότερα από τις αυξήσεις στα εισιτήρια».

«Στον τουρισμό, που είναι “η ατμομηχανή της ανάπτυξης”, στο καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε, υπάρχει υπερσυσσώρευση κερδών σε λίγα χέρια, αλλά οι εργαζόμενοι ζουν και δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας και η λαϊκή οικογένεια δεν μπορεί να κάνει διακοπές», πρόσθεσε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Τόνισε ότι «χρειάζεται ένα πακέτο μέτρων με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, όχι φιλοδωρήματα, για να αντιμετωπιστεί η τεράστια άνοδος στον πληθωρισμό και στην ακρίβεια στα τρόφιμα που διαμορφώνεται από τα κέρδη των επιχειρήσεων».

Όπως είπε «ο κατώτατος μισθός έχει παραμείνει στο 2012, ο μέσος μισθός είναι 25% μικρότερος από το 2012, οι αυξήσεις στον πληθωρισμό είναι υπερβολικές και στα τρόφιμα πάνω από 12% και αυτό δεν είναι εισαγόμενο, είναι πληθωρισμός που διαμορφώνεται από τα κέρδη σε ευρωπαϊκό επίπεδο κατά 45%».

Για να γίνει αυτό, σημείωσε ότι «χρειάζεται ευθεία αντιπαράθεση με την πολιτική της κυβέρνησης και τον παράγοντα του κέρδους που θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων» και «ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023, 13:53

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button