Επιστήμη

Ο «πειρατής» Σολτς γίνεται viral

Ένα ατύχημα εν ώρα άθλησης και ένας ελαφρύς αλλά εμφανής τραυματισμός άλλαξαν το πρόγραμμα του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς για λίγο. Αλλά επιστρέφει δριμύτερος και γίνεται trending topic, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της, η Deutsche Welle.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια φωτογραφία στο επίσημο προφίλ του Γερμανού καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην πλατφόρμα Χ, πρώην twitter, το πρωί της Δευτέρας ήταν αρκετή για να ταράξει ευχάριστα τη βαριά το τελευταίο διάστημα πολιτική ατμόσφαιρα στο Βερολίνο. Ακόμη κι αν το «ευχάριστο» ποστ του Όλαφ Σολτς είχε να κάνει με το πρόσφατο ατύχημα και τον ελαφρύ, αλλά ωστόσο εμφανή στο πρόσωπο τραυματισμό εν ώρα άθλησης και συγκεκριμένα τρεξίματος εντός του Σαββατοκύριακου.

«Ανυπομονώ για τα memes (σσ: ένα αστείο, μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που διαδίδεται εύκολα και γρήγορα στο διαδίκτυο). Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας. Μοιάζει χειρότερο από ό,τι είναι!» ανέφερε χαριτολογώντας ο Γερμανός καγκελάριος στη λεζάντα που συνοδεύει το νέο… πορτραίτο του, φορώντας ένα πειρατικό, μαύρο κάλυμμα στο μάτι. Από κάτω αχνοφαίνονται οι μώλωπες από τον πρόσφατο τραυματισμό του.

Περαστικά… και αρκετό χιούμορ

«Καλή ανάρρωση, αγαπητέ Όλαφ», αυτή ξεχωρίζει μεταξύ των χιλιάδων ευχών που δέχεται από το πρωί ο καγκελάριος κάτω από τη συγκεκριμένη φωτογραφία, είναι η ευχή του Σαρλ Μισέλ, προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε άπταιστα γερμανικά. «Περαστικά!» του εύχεται μεταξύ άλλων και η Ρικάρντα Λανγκ, βουλευτής και συμπρόεδρος των Πρασίνων αλλά και η αντιπρόεδρος της γερμανικής βουλής Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ, επίσης από τους Πρασίνους.

Πολλά είναι όμως από το πρωί και τα χιουμοριστικά μηνύματα, μοντάζ και σχόλια στο διαδίκτυο και τον γερμανικό Τύπο. Ο Όλαφ Σολτς «πειρατής» με ένα παπαγάλο στην πλάτη, ο Όλαφ Σολτς επικεφαλής του «κόμματος των πειρατών»… ή δίπλα στον διάσημο σταρ του Χόλιγουντ Τζόνυ Ντεπ στην χολιγουντιανή ταινία-μπλοκμπάστερ «Οι πειρατές της Καραϊβικής».

Η πολιτική εβδομάδα του καγκελάριου συνεχίζεται

Το ξαφνικό ατύχημα του Όλαφ Σολτς, ο ελαφρύς τραυματισμός, οι μώλωπες αλλά και η αναγκαστική αναβολή της παρουσίας του στον προεκλογικό αγώνα στο κρατίδιο της Έσσης την Κυριακή, αποτέλεσαν «politikum» και στο πλαίσιο της καθιερωμένης κυβερνητικής ενημέρωσης το πρωί της Δευτέρας στο Βερολίνο.

«Ο καγκελάριος είχε καλή διάθεση σήμερα το πρωί, όμως εξακολουθεί να μοιάζει ταλαιπωρημένος» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ. Όσο για τη φωτογραφία, όπως είπε ο ίδιος, ο καγκελάριος επέλεξε να τη δημοσιεύσει, ώστε να συνηθίσουν όλοι τη νέα του εμφάνιση, για αυτή και ίσως την επόμενη εβδομάδα.

Πάντως ένα ατύχημα κι ένα μαυρισμένο μάτι δεν φαίνεται να πτοούν το πρόγραμμα του καγκελάριου, ο οποίος θα συνεχίσει κανονικά όσα προβλέπονται στην ατζέντα του. Αύριο αναμένεται να δώσει το «παρών» στη Διάσκεψη των Γερμανών Επισκόπων που διοργανώνει η Καθολική Εκκλησία στο Βερολίνο καθώς και στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου ΙΑΑ στο Μόναχο. Αυτή την εβδομάδα αναμένεται και η πρώτη σύνοδος της Ολομέλειας του γερμανικού κοινοβουλίου μετά το θερινό διάλειμμα με πλούσια πολιτική ατζέντα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button