Αθλητικά

Ο ΠΑΟΚ έκανε ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία σεζόν

Ο Τάισον στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό άνοιξε το σκορ και σημείωσε το γκολ αριθμός 128 στην φετινή χρονιά για τον Δικέφαλο. Με αυτό το τέρμα, ο ΠΑΟΚ δημιούργησε νέο ρεκόρ παραγωγικότητας σε μια χρονιά και άφησε πίσω τα 127 γκολ του 2000-01.

Εκείνη τη σεζόν, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο, ο ΠΑΟΚ είχε σημειώσει 66 τέρματα στο πρωτάθλημα, 52 στις αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδος και 9 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για το 2023-24 έχει φτάσει ήδη τα 129 γκολ και απομένουν ακόμη δύο αναμετρήσεις. Αυτά τα γκολ μοιράζονται σε 81 για τη Stoiximan Super League, 14 για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας και 34 για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα της Superleague, είναι η πρώτη φορά που σημειώνει πάνω από ογδόντα τέρματα τους αγώνες πρωταθλήματος, με την καλύτερη επίδοση που είχε από το 1959-60 που καθιερώθηκε η Α’ Εθνική να είναι τα 75 της σεζόν 1972-73 σε 34 αναμετρήσεις, όσες έχει δηλαδή και τώρα σε κανονική διάρκεια και Stoiximan Super League Playoffs.

Ο Τάισον είναι πλέον και ο τρίτος γηραιότερος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League, αφού πλέον είναι 36 ετών και 130 ημερών, ενώ στην κορυφή βρίσκεται ο Γιώργος Κούδας που το έχει καταφέρει σε ηλικία 37 ετών και 24 ημερών.

To άρθρο Ο ΠΑΟΚ έκανε ρεκόρ παραγωγικότητας σε μία σεζόν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button