Οικονομία

Επίδομα τέκνων: Στο τραπέζι η αύξηση του ύψους των παροχών του ΟΠΕΚΑ στις οικογένειες με παιδιά

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται το ενδεχόμενο της αύξησης του ύψους των επιδομάτων τέκνων από το ΟΠΕΚΑ.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν στο newsit.gr πως το θέμα των επιδομάτων εξετάζεται για να υπηρετηθεί η βασική αρχή το κράτος θα πρέπει να ξέρει ποιους ακριβώς στηρίζει και να στηρίζει όσους πρέπει και όσο πρέπει. Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν πως η συζήτηση για αύξηση του ύψους των επιδομάτων (ΟΠΕΚΑ) είναι σε επίπεδο εξέτασης διάφορων σεναρίων, με το Υπουργείο Οικονομικών να έχει το κύριο λόγο με την έννοια ότι είναι αρμόδιο για τον κρατικό προϋπολογισμό και για τα δημοσιονομικά περιθώρια αύξησης των επιδομάτων τέκνων.

Σε κάθε περίπτωση η όποια απόφαση όχι μόνο από πλευράς ΥΠΟΙΚ, αλλά και από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένεια αναμενεται για μετά το καλοκαίρι, σημειώνουν οι ίδιες πηγές με γνώση των διεργασιών στο οικονομικό επιτελείο, συμπληρώνοντας πως είναι μια δύσκολη άσκηση πάντως και χρειαζεται πολύ επεξεργασία και τεχνική δουλειά.

Υπενθυμίζεται πως στο ενημερωτικό σημείωμα το οποίο εξέδωσε το ΥΠΟΙΚ τον περασμένο Δεκέμβριο επ’ αφορμή της παρουσίασης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για του ελευθέρους επαγγελματίες https://www.newsit.gr/oikonomia/parathyro-ayksisis-ton-koinonikon-epidomaton-gia-tous-pragmatikous-dikaiouxous-kata-100-ekat-eyro/3928221/ αναφέρεται χαρακτηριστικά πως “η εξοικονόμηση από την διακοπή της χορήγησης επιδομάτων (π.χ. επιδόματα τέκνων, στέγασης, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κ.λπ.) στους ελεύθερους επαγγελματίες που μέχρι πρότινος υποδήλωναν τα εισοδήματα τους και ως εκ τούτου δεν τα δικαιούνταν υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την αύξηση των επιδομάτων αυτών για τους πραγματικούς δικαιούχους”.

Μ΄άλλα λόγια, τα χρήματα τα οποία θα κοπούν μελλοντικά (δηλαδή με βάση τις επερχόμενες δηλώσεις εισοδημάτων) από τη χορήγηση επιδομάτων τέκνων σε επαγγελματίες, οι οποίοι δεν θα πληρούν μελλοντικά τις προϋποθέσεις για αυτά, θα κατευθυνθούν σε εκείνους που θα συνεχίζουν να τα δικαιούνται (με βάση τις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους) οδηγώντας μάλιστα σε αύξηση του ποσού το οποίο θα τους διατεθεί, ενδεχομένως από τα τέλη του 2024 – αρχές του 2025, σημειώνουν άλλες πηγές του newsit.gr

To άρθρο Επίδομα τέκνων: Στο τραπέζι η αύξηση του ύψους των παροχών του ΟΠΕΚΑ στις οικογένειες με παιδιά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button