Τεχνολογία

Ολικός ανασχηματισμός για τη Samsung – Galaksias Portal News


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 21:32

Η Samsung αποκάλυψε ότι θα συγχωνεύσει τα τμήματα κινητής τηλεφωνίας και καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών σε ένα μεγαλύτερο τμήμα, διορίζοντας παράλληλα νέους συν-διευθύνοντες συμβούλους. Ο στόχος είναι να απλοποιήσει τη δομή της και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και κατασκευή τσιπ, όπως αναφέρει το Reuters.

 

Ο Han Jong-see, ο ενεργός επικεφαλής του τμήματος οθονών (κυρίως τηλεοράσεων) θα προαχθεί ως αντιπρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος, ενώ θα ηγηθεί και του τμήματος που συγχωνεύθηκε.


Το τμήμα των τσιπ και των εξαρτημάτων βλέπει επίσης αλλαγές, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Samsung Electro-Mechanics, Kyung Kye-hyun, να γίνεται συν-διευθύνων σύμβουλος και θα ηγείται του τμήματος των τσιπ και των εξαρτημάτων.

 


Ο Lee Jae-yun, αναλυτής της Yuanta Securities Korea, ανέφερε πως ο ανασχηματισμός μπορεί να βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία στην κατηγορία των smartphones, αλλά και στα ηλεκτρονικά είδη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, ωστόσο, είναι η παραγωγή των τσιπ – η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών, οι δυσκολίες στα logistics και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

 

Η Samsung στοχεύει να ξεπεράσει την TSMC έως το 2030 και να γίνει ο κορυφαίος κατασκευαστής chip. Αυτό θα κόστιζε περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια από επενδύσεις, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, με το ποσό να χρησιμοποιείται κυρίως για την ανάπτυξη νέων εγκαταστάσεων.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 21:32

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button