Αθλητικά

Οκτώ χρόνια από το μοιραίο ατύχημα

Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια από το μοιραίο ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ στο Μεριμπέλ, το οποίο του άλλαξε τη ζωή.

Ο Γερμανός, ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς στην ιστορία της F1, κάτοχος 7 παγκοσμίων πρωταθλημάτων στην F1, 5 εκ των οποίων με Ferrari ανατράπηκε από πτώση ενώ έκανε σκι μαζί με το γιο του Μάικ -τότε 14 ετών-, και μια παρέα φίλων, με συνέπεια να τραυματιστεί με σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

Η πτώση που άλλαξε τα πάντα

Ο Μίκαελ Σουμάχερ ήξερε πολύ καλά αυτές τις πλαγιές και οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές, αλλά στις 12:07 το πεπρωμένο έπαιξετον ρόλο του.

Η πρόσκρουση τον έκανε να εκτοξευτεί προς τα εμπρός, μέχρι να χτυπήσει με το κεφάλι του σε έναν άλλο βράχο. Ηταν και το μοιραίο χτύπημα. Ο Σουμάχερ φορούσε κράνος, με μια κάμερα τοποθετημένη πάνω του, αλλά η προστασία του ήταν ελάχιστη για το εύρος της πρόσκρουσης.

Η υπηρεσία διάσωσης με ελικόπτερο έφτασε και τον μετέφερε, πρώτα στο νοσοκομείο Moutiers και μετά, στις 12:40, σε αυτό της Γκρενόμπλ, που είναι πιο εξειδικευμένο για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η κατάσταση ήταν δραματική. Χειρουργήθηκε δύο φορές για να μειωθεί η ενδοκρανιακή πίεση και να κρατηθεί στη ζωή, ενώ θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν γύρω από το νοσοκομείο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους με πανό και σημαίες, ειδικά στις 3 Ιανουαρίου, στα γενέθλια του πρωταθλητή.

Τοίχος απόλυτης σιωπής

Έκτοτε υψώνεται ένας τοίχος απόλυτης σιωπής για τις συνθήκες της υγείας του. Ξεπέρασε μια πνευμονική λοίμωξη, παρέμεινε σε τεχνητό κώμα για τέσσερις εβδομάδες. Πέρασε μερικούς μήνες στην εντατική και μεταφέρθηκε τον Ιούνιο του 2014, σε πανεπιστημιακό κέντρο στο Vaud της Ελβετίας, με εξειδίκευση στη νευρολογική ανάρρωση.

Η κατάσταση του Σουμάχερ παραμένει σοβαρή, η μυστικότητα κυριαρχεί, επίσης τροφοδοτεί εικασίες κάθε είδους. Τον Σεπτέμβριο του 2014 υπήρξε μια αχτίδα αισιοδοξίας: ο πρωταθλητής μεταφέρθηκε στη βίλα του στο Gland, που μετατράπηκε σε νοσοκομείο με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, για να του παρέχει την απαραίτητη φροντίδα.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το μυστήριο των πραγματικών συνθηκών του Σουμάχερ παραμένει. Φαίνεται ότι πλέον η ζωή του δεν κινδυνεύει, αλλά είναι πολύ αδύναμος, με εγκεφαλική βλάβη που θέτει σε κίνδυνο την ικανότητα της συνείδησης και της κίνησης.

Παρακολουθείται από μια ομάδα πολλών ανθρώπων που τον βοηθούν με καθημερινές φυσιοθεραπείες και θεραπείες. Όμως η σιωπή  κυριαρχεί, τροφοδοτώντας περισσότερο το μυστήριο παρά την ελπίδα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button