Πολιτική

Οι 4 άξονες του προγράμματος της ΝΔ για την επόμενη τετραετία

Χιλιάδες πολιτών έδωσαν το παρών στην προεκλογική εκδήλωση της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, υποψήφιας βουλευτή στο βόρειο τομέα της Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκης Κεραμέως, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Η Νίκη Κεραμέως ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και διηγήθηκε «ένα ταξίδι, από το παρελθόν στο μέλλον». Θύμισε την κατάσταση της χώρας, όπως την παρέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη του 2019, και αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν ώστε να ανασυνταχθούν η οικονομία, η Παιδεία, η υγεία, η εξωτερική πολιτική και όλοι οι τομείς της πολιτικής.

Η κυρία Κεραμέως απαρίθμησε συνοπτικά τις αλλαγές που συντελέστηκαν τα τελευταία χρόνια στην Παιδεία. Μεταξύ αυτών, τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο, η αξιολόγηση, τα εργαστήρια δεξιοτήτων, οι διαδραστικοί πίνακες και η ρομποτική σε όλα τα σχολεία της χώρας, τα νέα προγράμματα σπουδών.

Στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, η άμεση σύνδεση με την κοινωνία και την αγορά εργασίας και η δημιουργία περιζήτητων ειδικοτήτων. Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, το εσωτερικό Erasmus, τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά, τα βιομηχανικά διδακτορικά, οι συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.

«Το παρόν είναι η γέφυρα μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος. Αυτή η γέφυρα είναι η Κυριακή. Να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε. Μία κάλπη υπάρχει και αυτή είναι την Κυριακή 21 Μαΐου», είπε η κυρία Κεραμέως.

Ως προς το μέλλον, η κυρία Κεραμεως ανέπτυξε τους 4 άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία:

-Υψηλότερες απολαβές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να παρέχονται και καλύτερες υπηρεσίες.
-Μπόνους αποτελεσματικότητας και υγιή κίνητρα στο δημόσιο, αξιολόγηση παντού.
-Καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας. «Τα δυο πρώτα χρόνια αντιμετωπίσαμε την πανδημία, τώρα αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας με περισσότερα νοσοκομεία και κέντρα υγείας», σημείωσε η υπουργός.
-Πρόσθετες πολιτικές για τους νέους, κυρίως ως προς τη στέγαση. «Με έργο άνω των 8 δισ. ευρώ, θα κάνουμε το επόμενο βήμα για τη στήριξη των νέων μας», είπε.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, οι γενικοί γραμματείς Αλέξανδρος Κόπτσης, Οδυσσέας Ζώρας, Γιώργος Βούτσινος, Γιώργος Καλαντζής, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Θανάσης Μπαλέρμπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button