Οικονομία

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων κατέγραψαν τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη αύξηση της 10ετίας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2022, 13:49

Οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Κίνα κατέγραψαν τον Αύγουστο αύξηση 28,9% σε ετήσια βάση, την υψηλότερη εδώ και μία δεκαετία, χάρη στα ηλεκτρικά οχήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένωση του κλάδου.

Συνολικά, τον περασμένο μήνα πωλήθηκαν 1,87 εκατ. οχήματα, όπως ανακοίνωσε η κινεζική ένωση επιβατικών αυτοκινήτων (CPCA).

Οι πωλήσεις υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων διπλασιάστηκαν σε ένα χρόνο στη μεγαλύτερη παγκοσμίως αγορά αυτοκινήτων.

Οι πωλήσεις οχημάτων κατέγραψαν σημαντική μείωση τον Μάιο (-17% σε ένα χρόνο) αλλά κυρίως τον Απρίλιο (-40,4%), η μεγαλύτερη από το 2020.

Για να στηρίξει τον συγκεκριμένο κλάδο εν μέσω επιβράδυνσης της οικονομίας στην Κίνα και εξασθένισης της κατανάλωσης, η κυβέρνηση δημοσίευσε τον Ιούλιο σειρά μέτρων προκειμένου να δοθούν κίνητρα για αγορά αυτοκινήτου.

Τότε συζητήθηκε η πιθανή παράταση των φοροελαφρύνσεων για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Το μέτρο αυτό επιβεβαιώθηκε τελικά τον περασμένο μήνα, κάτι που επέτρεψε στον κλάδο να το εκμεταλλευθεί.

Η τοπική αυτοκινητοβιομηχανία Geely είδε τις πωλήσεις της να καταγράφουν άλμα τον Αύγουστο κατά 429% σε ετήσια βάση. Στην Κίνα, η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button