Οικονομία

Οι προβλέψεις της Goldman Sachs για τον πληθωρισμό – Galaksias Portal News


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 16:46

Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, David Solomon, αναμένει ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί υψηλότερα για κάποια χρονική περίοδο, αλλά δεν αναμένει επανάληψη των αυξήσεων του κόστους που παρατηρήθηκε στη δεκαετία του 1970, τόνισε σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Υπάρχει εύλογη πιθανότητα να δούμε τον πληθωρισμό υψηλότερα από την επικρατούσα τάση για μια χρονική περίοδο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι όπως τη δεκαετία του 1970», τόνισε.

«Πρέπει να είναι προσεκτικός κανείς και να διαχειρίζεται το ρίσκο καταλλήλως», ανέφερε.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την προηγούμενη εβδομάδα προειδοποίησε για εντατικοποίηση των πληθωριστικών πιέσεων, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, και τόνισε ότι οι Αμερικανοί κεντρικοί τραπεζίτες θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στους κινδύνους πληθωρισμού.

Ο Solomon αναγνώρισε την “αβεβαιότητα” στις αγορές παγκοσμίως, λόγω παραγόντων μεταξύ των οποίων και η μετάλλαξη Όμικρον και των ερωτηματικών για τον ρυθμό με τον οποίο η Federal Reserve και άλλες κεντρικές τράπεζες θα μειώσουν τις αγορές assets.

«Δεν έχουμε βγει ακόμη εντελώς από την πανδημία. Υπάρχει αβεβαιότητα που προέρχεται από αυτό και αυτή η αβεβαιότητα πρόκειται να επηρεάσει την οικονομική δραστηριότητα», δήλωσε.

«Επιπλέον, έχουμε αλλαγές στη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική για να προσπαθήσουμε να το ισορροπήσουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή ήταν μια πρωτοφανής περίοδος επομένως είναι πολύ δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα βγουμε από αυτό», πρόσθεσε.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021, 16:46

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button