Οικονομία

Οι ημερομηνίες για πέντε νέα προγράμματα

Ημερομηνίες για 5 νέα προγράμματα στα πλαίσια του «Εξοικονομώ» ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Όπως τόνισε ο Άκης Σκέρτσος ξεκίνησε χθες το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω, Αλλάζω Θερμοσίφωνα» για να αντικαταστήσουν την παλιά ενεργοβόρα συσκευή με νέας τεχνολογίας θερμοσίφωνα. Η επιδότηση είναι έως 60% φτάνοντας τα 900 ευρώ. Αφορά πάνω από 120.000 δικαιούχους.

Επίσης, ανακοίνωσε άλλα 4 προγράμματα:

Το «Εξοικονομώ, Ανακαινίζω για Νέους» απευθύνεται σε νέους 18 έως 39 ετών. Η επιδότηση φτάνει τις 30.000 ευρώ και το ΦΕΚ είναι έτοιμο και η πλατφόρμα ανοίγει στις 18 Μαΐου.

Το Produce e-green. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην πράσινη βιομηχανία με αιχμή την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Όσοι συμμετάσχουν θα επιδοτηθούν για το σύνολο της επένδυσης προκειμένου να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, φορτιστές, μπαταρίες να ανακυκλώνουν μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων να παράγουν φωτοβολταϊκά πάνελ ή μέρη ανεμογεννήτριας. Επιδοτούνται και επιχειρήσεις που θα παράγουν προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας όπως αντλίες θερμότητας ή ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες. Αύριο ανακοινώνεται η απόφαση στο ΦΕΚ και η πλατφόρμα ανοίγει στις 30 Μαΐου.

Την ίδια ημέρα στις 30 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023» για νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και με παλαιά σπίτια. Η ΚΥΑ υπογράφεται τις προσεχείς ημέρες και η επιδότηση θα κυμανθεί μεταξύ 40 και 75% ανάλογα με τα εισοδήματα του δικαιούχου.

Μέσα Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για το «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» και αφορά μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button