Οικονομία

Οι ΑΠΕ είναι η αυτονόητη επιλογή για τη μείωση του ενεργειακού κόστους – Galaksias.gr

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας, επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της Solar Power Europe, μίλησε στο 6ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης του HAEE και συγκεκριμένα στη θεματική «Energy Transition–A key to fostering investments». Την ενότητα άνοιξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ συμμετείχε και ο πρόεδρος του HAEE, Κώστας Ανδριοσόπουλος.

«Τελευταίως, το πλέον επίκαιρο ζήτημα στην Ευρώπη είναι η ραγδαία αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. Στην Ελλάδα, η μέση τιμή τον φετινό Σεπτέμβρη είναι 64% υψηλότερη από την αντίστοιχη του περσινού, ενώ σε συγκεκριμένες ώρες ξεπέρασε ακόμη και τα 215€/MWh», ξεκίνησε ο κ. Χαντάβας, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη που στο Ηνωμένο Βασίλειο πολλοί προμηθευτές οδηγήθηκαν σε πλήρη διακοπή της δραστηριότητας τους, ενώ είναι κοινά παραδεκτό ότι το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχονται οι καταναλωτές.

Ο εκπρόσωπος της EGP συνέχισε, αναφερόμενος στο τελευταίο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 21ης Σεπτεμβρίου 2021, όπου αντιπροσωπείες από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έθεσαν το ζήτημα της αύξησης των τιμών ενέργειας και ζήτησαν να γίνει σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου.

[xyz-ips snippet=”adnow”]

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο cnn.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button