Οικονομία

Αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Συνεταιρισμών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε σήμερα (25.4.2024) στη Βουλή πως επιθυμεί να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τα συνεταιριστικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα και επισημαίνει ότι στόχος του είναι η κατάργηση των «καταδιωκτικών μέτρων» κατά των αγροτικών συνεταιρισμών.

Πιο συγκεκριμένα ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρει τα εξής: «Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μελετά συνεχώς το νομικό πλαίσιο για την προσαρμογή των αγροτικών συνεταιρισμών στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες και επεξεργάζεται συνεχώς λύσεις για την επίλυση των προβλημάτων του συνόλου του αγροτικού κόσμου.

«Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί για σύνολο του αγροτικού κόσμου και τα προαναφερθέντα “καταδιωκτικά μέτρα” τα οποία αυτοί υφίστανται, σχεδιάζει την ριζική νομοθετική μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τα συνεταιριστικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα, με στόχο να δοθούν κίνητρα στους αγρότες να εισέλθουν στους συνεταιρισμούς και γενικότερα στα συνεργατικά σχήματα», ανέφερε ο ΥπΑΑΤ.

Ως γνωστόν το θέμα αυτό είχε εξεταστεί διεξοδικά κατά την διάρκεια της συνάντησης του κ. Αυγενάκη με την διοίκηση της ΕΘΕΑΣ που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου.

Στην διάρκεια της συνάντησης αυτής ο κ. Αυγενάκης είχε υπογραμμίσει ότι «η ισχυροποίηση του συνεταιριστικού κινήματος αποτελεί προτεραιότητά του» και είχε προτείνει τη συγκρότηση Επιτροπής, υπό τον ΓΓ, Γιώργο Στρατάκο, στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι της ΕΘΕΑΣ και πανεπιστημιακοί του χώρου, προκειμένου να αξιοποιηθούν προτάσεις που έχουν κατατεθεί, για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου πλαισίου, που θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του συνεταιριστικού κινήματος και θα θεραπεύει παθογένειες του παρελθόντος. Πρόταση του κ. Αυγενάκη η οποία είχε γίνει αποδεκτή από την ΕΘΕΑΣ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button