Πολιτική

«Η φωνή της δημοκρατίας δεν φυλακίζεται» – Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τον Φρέντι Μπελέρη

Την έμπρακτη και διαρκή στήριξή του στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και υποψήφιο ευρωβουλευτή με τη ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος παραμένει στη φυλακή με απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης, επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης συνάντησε τον Πέτρο Μπελέρη, γιο του Χειμαρριώτη πολιτικού, και με σημερινή ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στο περσινό ταξίδι του στη Χειμάρρα, όπου ως δήμαρχος Αθηναίων επισκέφθηκε την περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση στήριξης για τον Φρέντι Μπελέρη.

«Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, πέρσι, επισκέφθηκα τη Χειμάρρα. Ήταν ένα προσκύνημα. Προσκύνημα για την ελευθερία. Τάμα για τη Δημοκρατία. Η ανταπόκριση των Χειμαρριωτών ήταν συγκινητική. Μου θύμισαν τους ανθρώπους μας στα βουνά της Ευρυτανίας. Καθαροί, ντόμπροι, αυθεντικοί και ανεπιτήδευτοι. Λίγο πριν μπω στο αυτοκίνητο για την επιστροφή, χαιρέτησα μια νέα οικογένεια. Δυο γονείς με ένα παιδί, στην ηλικία του δικού μου, του μικρού. Η μάνα μου είπε μια κουβέντα: μην μας ξεχάσετε», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων.

«Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως όπου και αν είμαι, ότι και αν κάνω δεν θα τους ξεχάσω. Δε θα ξεχάσω τους ανθρώπους αυτούς που δακρύζουν με την Ελληνική σημαία. Που λίγα μέτρα από τα σύνορά και σε αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, κρατάνε άσβεστη τη φλόγα του ελληνισμού, με τη γλώσσα, με τις παραδόσεις, με την ιστορία, με την ψυχή τους», τονίζει ο K. Μπακογιάννης.

«Μαζί δώσαμε πολλές μάχες. Ως Αθήνα, αλλά και με την προεδρία του δικτύου Β40 που αποτελείται από δεκάδες δήμους 11 χωρών των Βαλκανίων. Μερικά πράγματα ξεπερνάνε δημάρχους και κυβερνήσεις. Ξεπερνάνε παρατάξεις και κόμματα. Πρέπει να μας ενώνουν. Χάρηκα πολύ όταν συναντήθηκα με τον φίλο μου Πέτρο Μπελέρη, γιo του Φρέντη. Ένα νέο παιδί που σηκώνει μεγάλο βάρος, καθώς είναι η φωνή του πατέρα του. Η φωνή της δημοκρατίας που δεν φυλακίζεται. Η φωνή των πολιτών που δεν φιμώνεται. Η εντολή του λαού που δεν νοθεύεται», υπογραμμίζει ο Κ. Μπακογιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μπακογιάννης, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Φρέντι Μπελέρη και την οικογένειά του, πήρε από την πρώτη κιόλας στιγμή ξεκάθαρη θέση δίπλα στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, επισημαίνοντας σε όλους τους τόνους ότι «η δημοκρατία δεν φυλακίζεται».

To άρθρο «Η φωνή της δημοκρατίας δεν φυλακίζεται» – Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη για τον Φρέντι Μπελέρη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button