Τεχνολογία

Ξεκινά η ανάπλαση της προκυμαίας Μυτιλήνης

Η σύμβαση για την έναρξη του μεγαλόπνοου για την πόλη της Μυτιλήνης έργου της ανάπλασης της προκυμαίας,  υπεγράφη σήμερα από το δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Όπως είπε ο κ. Κύτελης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, το έργο, προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων , θα ξεκινήσει σε ένα μήνα  και η σύμβαση προβλέπει ότι θα  ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα αλλάξει την όψη της πόλης, αλλά θα δημιουργήσει όχληση στους χρήστες της προκυμαίας και στα καταστήματα που λειτουργούν από την οδό Χριστουγέννων μέχρι και το ξενοδοχείο Blue Sea, όπου θα εξελίσσονται τα έργα και θα απαιτηθεί η κατανόηση και η υπομονή από όλους. Ειδικά με τους καταστηματάρχες και τις εργασίες που θα πρέπει να γίνουν μπροστά από τις επιχειρήσεις τους θα γίνουν συναντήσεις και θα γίνεται ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα και το πλάνο δράσης της εταιρίας.

Από τη μελέτη προβλέπεται:

1) Η επίστρωση των πεζοδρομίων, από το Ξενοδοχείο Blue Sea μέχρι και τη οδό Χριστουγέννων, με χυτά υλικά αντιολισθητικά (Βοτσαλωτά) σε γήινες αποχρώσεις. Τέσσερεις διαφορετικοί τύποι βοτσαλωτών – που προκύπτουν από την κατεργασία των τοπικών πετρωμάτων – εναλλάσσονται στο δάπεδο με τον ρυθμό που προκύπτει από την επέκταση των χαράξεων των όψεων των απέναντι κτιρίων.

2) Τα πεζοδρόμια με τη νέα σχεδίασή τους θα εξασφαλίζουν την κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ με ράμπες και διαβάσεις σε όλα τα σημεία, όπου απαιτείται, Επίσης, θα υπάρχουν διάφορα καθιστικά με τα ίδια πετρώματα περιμετρικά της Προκυμαίας.

3) Η Πλατεία Σαπφούς θα σχεδιαστεί κατ’ επέκταση των πεζοδρομίων και της πόλης, χρησιμοποιώντας στοιχεία του παρελθόντος, δεμένα αρμονικά με τη σημερινή εποχή. Βασικός άξονας του σχεδιασμού είναι η περιοχή γύρω από το Άγαλμα της Σαπφούς να παραμείνει λιτή με το άγαλμά της και να αναδεικνύεται με τις τοπικές χρωματικές διαβαθμίσεις. Οι όψεις των κτηρίων του εκάστοτε οικοδομικού τετραγώνου μέσω των χαράξεων της προέκτασής τους επί της πλατείας θα διαμορφώνουν το δάπεδό της. Το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ θα καλύπτεται από ιδιαίτερο υλικό διάτρητου κορτέν με στίχους της Σαπφούς ετεροφωτιζόμενους.

4) Ο δρόμος της Προκυμαίας θα ανακατασκευαστεί με έγχρωμη άσφαλτο δίνοντας μια διαφορετική αισθητική.

5) Παράλληλα θα δημιουργηθούν διακριτοί χώροι για τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων με διαφορετικές αποχρώσεις.

6) Τέλος, όλη η Προκυμαία και η Πλατεία θα φωτιστούν με σύγχρονα φωτιστικά τύπου LED με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και το σωστό φωτισμό όλων των χώρων.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button