Πολιτική

Να διώξουμε γιατρούς μετά την πανδημία – Galaksias Portal News

Η γνωστή για τα… κατορθώματά της Μιράντα Ξαφά, σύμβουλος Μητσοτάκη και ιέρεια του νεοφιλελευθερισμού πρότεινε άλλη μια «λύση», ταιριαστή με το μοντέλο του ΔΝΤ που πιστά υπηρέτησε.

Με δηλώσεις της το βράδυ της Τετάρτης στο Kontra24 ζήτησε απολύσεις υγειονομικού προσωπικού από το ΕΣΥ, το οποίο ως γνωστόν και πριν την πανδημία δεν είχε επαρκές προσωπικό αλλά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Covid καταρρέει.

Ενώ έχουν καταργηθεί σχεδόν όλα τα μη έκτακτα χειρουργεία για να καλυφθούν οι ανάγκες περίθαλψης, σαν συνεπής «λαγός» μεταρρυθμίσεων νεοφιλελεύθερης πολιτικής είπε ότι «προσελήφθησαν πολλοί περισσότεροι γιατροί και βοηθητικό προσωπικό το οποίο θα πρέπει να μειωθεί στο βαθμό που υποχωρεί η πανδημία»

Θέλει να καταργηθεί και το ίδιο το ΕΣΥ, την ώρα που παγκοσμίως τα δημόσια συστήματα υγείας σήκωσαν το βάρος της πανδημίας, ενώ οι ιδιώτες έκαναν ότι μπορούσαν για να καρπωθούν κέρδη από τις άλλες ασθένειες, που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα σχεδόν μονοθεματικά νοσοκομεία.

«Προσωπικά δεν πιστεύω ότι το ΕΣΥ πρέπει να είναι κρατικό. Υπάρχουν παραδείγματα στον κόσμο πολύ αποτελεσματικών ιδιωτικών συστημάτων που επιδοτούνται από το δημόσιο… Δε χρειάζεται όλα τα νοσοκομεία να είναι κρατικά», είπε η κ. Ξαφά.

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει πλέον η κ. Ξαφά. Επανέλαβε και αυτό που πριν 15 μέρες είχε γράψει στο twitter, να πληρώνουμε το κόστος νοσηλείας Covid: «Η Σιγκαπούρη σταματάει να καλύπτει το κόστος νοσηλείας COVID  για τους μη εμβολιασμένους. Εμείς γιατί συνεχίζουμε;»

Yπέρμαχος της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, της ιδιωτικοποίησης της υγείας και των περικοπών στις συντάξεις. Τη θυμόμαστε να λέει για την κυβέρνηση Τσίπρα «ήταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις» και «δεν μπορούμε να λέμε ότι θα πετύχουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα και να μοιράζουμε παροχές δεξιά και αριστερά. Αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα».

Η συζήτηση στο Kontra24 για την πανδημία:

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newscenter.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button