Επιστήμη

CITROEN Type Holidays: Η άλλη “διάσταση” στις διακοπές

Επιμέλεια: Περικλής Χαλάτσης

Μπορεί ο Αύγουστος – ο μήνας των διακοπών- να βρίσκεται στη δύση του και οι εργαζόμενοι να έχουν ήδη επιστρέψει στις βάσεις τους, όμως τα όνειρα για τις διακοπές του 2024 δεν σταματούν. Φέτος υπήρχε μια στροφή στη γνωστή και εύκολη αλλά πανάκριβη λύση  “ξενοδοχεία-ενοικιαζόμενα δωμάτια”. Στην Ελλάδα είδαμε πάρα πολλά Van ειδικά εξοπλισμένα με όλα τα κομφόρ για διακοπές χωρίς δεσμεύσεις. Σήμερα στη μια παραλία αύριο στην άλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φαίνεται ότι υπάρχει μια αλλαγή στον τρόπο σκέψης για διακοπές χωρίς κρατήσεις δωματίων σε ξενοδοχεία με τις υπέρογκες -για τα ελληνικά δεδομένα- τιμές. Βέβαια υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που και μόνο με την ιδέα ότι θα είναι κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο δεν θέλουν να σκέφτονται αυτού του είδους τις διακοπές.  Έχουν κλειστοφοβία και δεν σκέφτονται αυτή τη λύση. Υπάρχουν όμως και άλλοι που βρίσκουν ενδιαφέρουσα αυτήν την ιδέα.

Πριν από λίγα 24ωρα, στις 25 Αυγούστου στην έκθεση Düsseldorf Caravan, παρουσιάσθηκε από τη  Citroen ένα όχημα που δίνει μια εντελώς ξεχωριστή διάσταση στην κουλτούρα των εναλλακτικών διακοπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο των διακοπών, το Type Holidays βασίζεται στο Citroen SpaceTourer και είναι ιδανικό με τον έξυπνο σχεδιασμό  για διακοπές. Η έκθεση «Caravan» στο  Düsseldorf, είναι μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον κόσμο για πολυτελή οχήματα αναψυχής. Θα διαρκέσει έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Η Citroën είχε ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στην αγορά των camper van με προηγούμενα concept οχήματα, όπως τα Hyphen, Rip Curl και The Citroënist.

Η νέα πρόταση είναι το Type Holidays. Με αυτό το Van εισάγει μια ειδική γκάμα προϊόντων που θα πωλείται από το δίκτυο της μάρκας. Έξυπνες λύσεις που υιοθετούνται στα καλύτερα camper vans της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της αναδιπλούμενης οροφής, του πάγκου που μετατρέπεται σε κρεβάτι, της μικρής κουζίνας και του αναδιπλούμενου τραπεζιού.

Το εμβληματικό Citroën Type είναι ένα όχημα που προτείνει έξυπνες λύσεις στο  εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Τα ταξίδια αναψυχής με van, οφείλουν την επιτυχία τους στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στους τομείς διαρρύθμισης και άνεσης της συγκεκριμένης κατηγορίας οχημάτων. Με αυτό το όχημα, το κάμπινγκ είναι πλέον «στυλάτο»,  ακολουθώντας την τάση του “glamping”.

Το Citroën Type Holidays προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του Citroën SpaceTourer.  Δηλαδή ευρυχωρία, άνεση, ήσυχη λειτουργία, δύο κινούμενες πλευρικές πόρτες για εύκολη πρόσβαση και αερισμό, ανεξάρτητο ανοιγόμενο πίσω παράθυρο  και αρκετά ακόμα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν έως και σε  τέσσερα άτομα για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα.

Η Citroën ανέθεσε τον εξοπλισμό του van σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες του είδους, τη Bravia Mobil. Αυτή η Σλοβενική εταιρεία τοποθέτησε  στο Citroën Type Holidays όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ιδανική εμπειρία ταξιδιού, όπως:

  • Δύο μπροστινά καθίσματα που περιστρέφονται προς τον χώρο ενδιαίτησης του οχήματος.
  • Μια πλήρης κουζίνα (χώρος για μαγείρεμα, νεροχύτης, ψυγείο).
  • Ένα αναδιπλούμενο τραπέζι για φαγητό ή εργασία και αρκετά ντουλάπια για την αποθήκευση αντικειμένων.
  • Ένα σύστημα θέρμανσης της Webasto, για εξασφάλιση της βέλτιστης θερμοκρασίας εντός του οχήματος.

Με το όχημα αυτό, η Citroën στοχεύει  στην επέκταση των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στην ανερχόμενη αγορά των camper van και το Type Holidays προετοιμάζει το έδαφος για μια πιο ισχυρή δέσμευση από την μάρκα, μέσω μιας ολοκληρωμένης πρότασης, που θα είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο της Citroën.

Το Type Holidays μπορεί να κινηθεί σχεδόν παντού, έχει λιγότερο από 2 μέτρα ύψος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χωρέσει σε πάρκινγκ (στην πόλη και στην παραλία) και να χρησιμοποιηθεί καθημερινά, όλο τον χρόνο. Η συγκεκριμένη αγορά αντιπροσωπεύει σήμερα περίπου 90.000 νέα οχήματα κάθε χρόνο στην Ευρώπη, περισσότερα από το μισό των πωλήσεων αυτοκινήτων αναψυχής.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το CITROEN Type Holidays καθώς επίσης και για τις τιμές στην Ελλάδα θα μάθουμε στο τέλος της χρονιάς.

 

 

 

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button