Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν την αρχηγία του κόμματος – Ξεκίνησε η ψηφοφορία – Galaksias Portal News

Νέο πρόεδρο θα εκλέξει σήμερα το ΚΙΝΑΛ με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι αυτοί που θα αναμετρηθούν στο Β’ γύρο των εκλογών του κόμματος.

Από τις 7 το πρωί οι κάλπες άνοιξαν και δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν προσέλθει στα εκλογικά τμήματα την προηγούμενη Κυριακή. Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7 το απόγευμα και εκτός και δοθεί κάποια παράταση όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα.

Όλα δείχνουν πάντως ότι η διαδικασία θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα, καθώς οι ψηφοφόροι και δεν θα χρειάζεται να συμπληρώσουν αίτηση μέλους ή φίλου, ούτε θα χρειαστεί να πληρώσουν εκ νέου τα τρία ευρώ, ενώ οι σταυροί επιλογής θα είναι μόνο δύο.

Το newsit.gr θα καλύψει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις και τη διαδικασία γύρω από την εκλογή νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, με συνεχή ροή ειδήσεων και αναρτήσεις. 

Πού και πώς ψηφίζω

Η ΕΔΕΚΑΠ έδωσε στη δημοσιότητα εγκύκλιο για τον τρόπο που θα μπορέσουν ψηφοφόροι  να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, στις επαναληπτικές εκλογές ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον πρώτο γύρο την Κυριακή (5.12.2021) και θα μπορούν να πάνε σε όποιο εκλογικό τμήμα είναι εύκολο για αυτούς.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) ώστε να διαπιστώνεται ηλεκτρονικά αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της προηγούμενης Κυριακής.

Η διαδικασία πάντως είναι η ίδια με αυτή του πρώτου γύρου. Συγκεκριμένα ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα κάνει την ταυτοπροσωπία και θα παραδώσει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

To άρθρο Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν την αρχηγία του κόμματος – Ξεκίνησε η ψηφοφορία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button