Τεχνολογία

Ποινική δίωξη για 4 κακουργήματα στους 104 συλληφθέντες για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών σε βάρος των 104 συλληφθέντων- κατηγορουμένων για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη ατόμων.

Αναλυτικότερα η δίωξη που ασκήθηκε κατά των προαναφερθέντων, αφορά τα εξής 11 αδικήματα.

Τα 4 κακουργήματα για τα οποία διώκονται οι 104 συλληφθέντες είναι: 1) Εγκληματική οργάνωση, 2) Ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστου, 3) Έκρηξη και 4) Κατοχή εκρηκτικών.

Σε ότι αφορά τα 7 πλημμελήματα είναι κατά σειρά: 1) Διατάραξη κοινής ειρήνης, 2) Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη σε απόπειρα, από κοινού και  κατά συρροή, 3) Φθορά ξένης ιδιοκτησίας 4) Βιαιοπραγία με βάση τον αθλητικό νόμο 5) παράνομη οπλοφορία 6) οπλοχρησία και 7) κατοχή φωτοβολίδων

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών.

Παράλληλα, οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τα κινητά όλων των συλληφθέντων που έχουν κατασχεθεί ενώ παράλληλα εξετάζεται το γενετικό υλικό και τα βίντεο με στόχο την ταυτοποίηση του δράστη της ανθρωποκτονίας του 29χρονου Μιχάλη.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, το μαχαίρι δηλαδή με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία, αν και έχουν βρεθεί άλλα μαχαίρια τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές αρχές.

Οι έρευνες για την υπόθεση γίνονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρίας Γκανέ η οποία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εισαγγελείς πρωτοδικών σύμφωνα άλλωστε και με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button