Οικονομία

Νέο χάος στους κόμβους του Αϊ-Γιαννη Χωστού (εικόνες) – ΗράκλειοΗ σημερινή ημέρα αποτελεί την πραγματική δοκιμή της κυκλοφορίας μετά το 2ο κόμβο που τοποθετήθηκε στο ύψος της διασταύρωσης Φοινικιάς-Μαλάδων το περασμένο Σαββατοκύριακο, για τους οδηγούς που ανεβαίνουν από εθνική και θέλουν να κινηθούν προς Ηράκλειο

Νέο κυκλοφοριακό χάος επικράτησε το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, στους κόμβους του Αϊ-Γιαννη Χωστού.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί την πραγματική δοκιμή της κυκλοφορίας μετά το 2ο κόμβο που τοποθετήθηκε στο ύψος της διασταύρωσης Φοινικιάς-Μαλάδων το περασμένο Σαββατοκύριακο, για τους οδηγούς που ανεβαίνουν από εθνική και θέλουν να κινηθούν προς Ηράκλειο.

Το κυκλοφοριακό χάος είναι ευδιάκριτο από το πρωί, με την αντοχή των οδηγών να δοκιμάζεται και σήμερα:

Το έντονο, ωστόσο, κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει στη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας τους τελευταίους μήνες και από τη στιγμή δημιουργίας του 1ου κόμβου, έξω από την εκκλησία του Αϊ Γιάννη, προβληματίζει τους αγανακτισμένους διερχόμενους οδηγούς και κατοίκους, καθώς θεωρούν πως και αυτή η παρέμβαση θα οξύνει – σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό – το πρόβλημα.

Όπως μαρτυρούν οι διερχόμενοι, πριν τις όποιες παρεμβάσεις το κυκλοφοριακό πρόβλημα αφορούσε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το πρωί και το μεσημέρι, όταν συνέπιπτε η μετακίνηση των παιδιών προς και από τα σχολεία και των εργαζομένων προς και από τις δουλειές τους. Περίπου δηλαδή 7:45 με 8:30 το πρωί και 1 με 2:30 το μεσημέρι. Τις υπόλοιπες ώρες η ροή κυκλοφορίας δεν παρουσίαζε πρόβλημα, σε αντίθεση με τους τελευταίους μήνες, όπου στα μεγαλύτερα διαστήματα της ημέρας υπάρχει κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ τις ώρες αιχμής δοκιμάζονται οι αντοχές των οδηγών.

Το πρόβλημα αφορά σε όσους θέλουν να κινηθούν από Προφήτη Ηλία, Μαλάδες, Άγιο Σίλα, Λοφούπολη, Φοινικιά και τις όμορες περιοχές προς Ηράκλειο, καθώς είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός τους, δημιουργώντας ουρά οχημάτων, περιμένοντας μέχρι τώρα όσους επιθυμούσαν να στρίψουν στον κόμβο έξω από τον Αϊ Γιάννη προς εθνική. Όπως διαμαρτύρονται, η δημιουργία και του κόμβου Φοινικιάς-Μαλάδων θα τους αναγκάσει πλέον να παραχωρούν και εκεί προτεραιότητα, με την αναμονή τους να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, το neakriti.gr βρέθηκε προχθές Σάββατο στο σημείο, με τους διερχόμενους οδηγούς να μην κρύβουν την αγανάκτησή τους, αντιδρώντας με φωνές και καλώντας τους αρμοδίους να βρεθούν σήμερα Δευτέρα το πρωί στο σημείο, για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αποτελεσματικότητα και του συγκεκριμένου κόμβου!

Προβληματική περιστροφή

«Εδώ θα δείτε τι θα γίνει τη Δευτέρα (σ.σ. σήμερα)! Σήμερα (σ.σ. προχθές) Σάββατο και υπάρχει τόση κίνηση… Τη Δευτέρα να έρθουν να δουν από κοντά, αυτοί που πήραν τις αποφάσεις, τι κατάφεραν!», έλεγε εμφανώς εκνευρισμένος διερχόμενος οδηγός, βλέποντας τον συνωστισμό στο σημείο.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το μέγεθος του δρόμου στον συγκεκριμένο κόμβο Φοινικιάς-Μαλάδων είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει την απρόσκοπτη κίνηση των αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να είναι προβληματική η περιστροφή! Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που τονίζουν ότι είναι καλύτερα να ξηλωθούν όλα όσα έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή, αφού η πρότερη κατάσταση ήταν η… λιγότερο κακή! Υπάρχουν και κάποιοι που προτείνουν την τοποθέτηση φαναριών, που θα δίνει προτεραιότητα στο ρεύμα που έχει τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Όπως και να έχει, πάντως, είναι βέβαιο ότι με ημίμετρα δε φαίνεται να βρίσκεται λύση σε μία περιοχή στην οποία κινείται καθημερινά μεγάλος όγκος οδηγών!


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button