Περιβάλλον

Ντόναλντ Τραμπ: Δηλώνει αθώος για άλλες τρεις κατηγορίες σε σχέση με τα απόρρητα έγγραφα που κρατούσε στο σπίτι του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε αθώος σε νέες κατηγορίες που αφορούν τον χειρισμό των διαβαθμισμένων εγγράφων που πήρε μαζί του μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με ένα δικαστικό έγγραφο.

Ο Τραμπ αποποιήθηκε επίσης το δικαίωμά του να είναι παρών στο δικαστήριο για την απαγγελία των τριών πρόσθετων κατηγοριών, στις 10 Αυγούστου.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς άσκησαν την περασμένη εβδομάδα αυτή τη νέα δίωξη σε βάρος του Τραμπ και δύο υπαλλήλων του σε σχέση με τα απόρρητα κυβερνητικά έγγραφα που κρατούσε στην έπαυλή του στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντας.

Ο Τραμπ αντιμετωπίζει συνολικά 40 κατηγορίες στην υπόθεση αυτή, αφού τον περασμένο μήνα του ασκήθηκε δίωξη για 37 αδικήματα. Ο βοηθός του, Γουόλτ Νόουτα, αντιμετωπίζει επίσης νέες κατηγορίες ενώ οι εισαγγελείς άσκησαν δίωξη και σε έναν δεύτερο υπάλληλο του πρώην προέδρου, τον Κάρλος Ντε Ολιβέιρα.

Οι κατηγορίες αφορούν την προσπάθεια διαγραφής των πλάνων από τις κάμερες ασφαλείας, ψευδή κατάθεση στο FBI και παράνομη παρακράτηση ενός ακόμη εγγράφου το οποίο περιείχε πληροφορίες σχετικές με την εθνική άμυνα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button