Διεθνή Επικαιρότητα

Νέες επενδύσεις ετοιμάζει η Digital Realty

Above Article Content Ad

Με αρκετά γρήγορους ρυθμούς δείχνει να υλοποιείται το επενδυτικό πλάνο της Digital Realty όσον αφορά τη δημιουργία κέντρων δεδομένων (data centers) στην Ελλάδα καθώς βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην έναρξη λειτουργίας του τρίτου data center της, την έναρξη των εργασιών κατασκευής του τέταρτου, ξεκινά τις διαδικασίες για το πέμπτο και εξετάζει το ενδεχόμενο για περαιτέρω επενδύσεις.

Η Digital Realty, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους παγκοσμίως στο χώρο των «ουδετέρων» data centers, απέκτησε παρουσία στη χώρα μας μέσω της εξαγοράς της Lamda Hellix πριν από 2 χρόνια. Η Lamda Hellix λειτουργούσε δύο data centers και μετά την εξαγορά από τη Digital Realty ξεκίνησε την κατασκευή του Athens-3, το οποίο, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ο Απόστολος Κάκκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix θα εγκαινιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου και θα είναι διαθέσιμο στους πρώτους πελάτες στις αρχές του 2023. Παράλληλα, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της η διαδικασία για την αδειοδότηση για το Athens-4, η κατασκευή του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει σχετικά σύντομα.

Τα Athens-3 και Athens-4 έχουν χωρητικότητα 6,8 MW έκαστο και είναι τα μεγαλύτερα data centers που έχουν ανακοινωθεί στην Ελλάδα. Το αξιοσημείωτο, όπως ανέφερε ο κ. Κάκκος, είναι πως τα δύο τρία της χωρητικότητας τους έχουν ήδη «κλειστεί» από πελάτες, δείγμα του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει από επιχειρήσεις και τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για τέτοιου είδους υποδομές. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία data center στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα στελέχη της Lamda Hellix, έχει ήδη βρεθεί και αγοραστεί ο χώρος όπου θα κατασκευαστεί το συγκεκριμένο data center, χωρητικότητας έως 6,5 MW, το οποίο θα είναι το πρώτο της εταιρείας εκτός Αττικής. Το Athens-4 και το data center στην Κρήτη αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί εντός της επόμενης διετίας.

Πηγή

Article inline ad #5

Below Article Content Ad

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button