Αθλητικά

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Ήττα και μπρέικ για τους Ισραηλινούς στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 91-87 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Euroleague και ξεκίνησε με το… αριστερό τη σειρά, χάνοντας ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας.

Παρότι βρέθηκε ακόμη και με διψήφια διαφορά μπροστά στο σκορ, ο Παναθηναϊκός επέτρεψε στη Μακάμπι Τελ Αβίβ να “σπάσει” την έδρα του, με μεγάλα σουτ στην 4η περίοδο και τον Κώστα Σλούκα να κάνει… μοιραίο λάθος στο φινάλε της αναμέτρησης, για το 1-0 των Ισραηλινών στα πλέι οφ της Euroleague.

Οι “πράσινοι” έχουν πλέον μπροστά τους έναν… τελικό στο ΟΑΚΑ για να ισοφαρίσουν τη σειρά και να ταξιδέψουν στη Σερβία για ένα δικό τους μπρέικ, που θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν την πρόκριση στο Final 4.

Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν “ζεστές” το παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα εύστοχος μέσα στο καλάθι (είχε 11/11 στο ξεκίνημα) και να βρίσκει τρίποντα με τον Γκριγκόνις, την ώρα που η Μακάμπι Τελ Αβίβ “απαντούσε” με Κόεν και Μπάλντγουιν. Οι άμυνες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα και το 26-25 του πρώτου δεκαλέπτου είναι ενδεικτικό της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με τον Βιλντόσα να έρχεται από τον πάγκο και να πετυχαίνει 3/4 τρίποντα, ενώ παράλληλα ο Λεσόρ ήταν ανίκητος στη ρακέτα, πετυχαίνοντας συνεχόμενα καλάθια και κερδίζοντας φάουλ από τους “ψηλούς” της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Αμερικανός σέντερ έφθασε τους 10 πόντους, παρότι ήταν άστοχος από τις βολές και οι “πράσινοι” βρέθηκαν ακόμη και με διψήφια διαφορά, πριν το 50-42 του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, αφού η Μακάμπι Τελ Αβίβ “μάζευε” κάθε φορά τη διαφορά που οι “πράσινοι” έκαναν κάποιο σερί. Καλαϊτζάκης και Αντετοκούνμπο έδωσαν όμως ενέργεια στο τέλος της περιόδου στους “πράσινους” και η ομάδα του Αταμάν βρέθηκε στο +7, με 70-63 στο 30′.

Ο Παναθηναϊκός επέτρεψε όμως στην Μακάμπι Τελ Αβίβ να ξεκινήσει με σερί την τέταρτη περίοδο και να κάνει ντέρμπι το ματς. Οι Ισραηλινοί έφθασαν και σε προβάδισμα στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, με τους “πράσινους” να παραμένουν άστοχοι στις βολές (16/26) και να έχουν τον Ναν “καθηλωμένο” με 4 φάουλ στον πάγκο. Ο Γκραντ πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με 8 δικούς του πόντους έφερε ξανά το ματς στα ίσια (87-87), αλλά ο Μπράουν σκόραρε αμέσως μετά και ο Σλούκας έκανε λάθος στην πιο κρίσιμη επίθεση του αγώνα. Οι “πράσινοι” γνώρισαν έτσι την ήττα με 91-87 και χρειάζονται πλέον νίκη στο επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και δικό τους μπρέικ στη Σερβία (λόγω του πολέμου στο Ισραήλ) για να γίνουν ξανά φαβορί για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 50-32, 70-63, 87-91.

Τα στατιστικά των παικτών

Παναθηναϊκός (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2 (3 ριμπάουντ, 1 μπλοκ), Βιλντόσα (3), Σλούκας 12 (1/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 2 κλεψίματα), Παπαπέτρου , Γκραντ 11 (1), Ναν 8 (3 ριμπάουντ, 3 λάθη), Λεσόρ 22 (9/11 δίποντα, 4/11 βολές, 6 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 11 (3/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 3 (0/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μήτογλου 9 (1)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Κάτας): Κλίβελαντ 5 (5 ριμπάουντ), Γουέμπ 6 (0/4 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μπράουν 16 (3/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπάλντουιν 15 (7 ασίστ), Σόρκιν , ΝτιΜπαρτολομέο , Ριβέρο 9 (4 ριμπάουντ), Κοέν 7 (1), Νίμπο 12 (8 ριμπάουντ), Μπλατ 3 (1/6 τρίποντα, 4 ασίστ), Κόλσον 18 (3/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ)

 

To άρθρο Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Ήττα και μπρέικ για τους Ισραηλινούς στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ της Euroleague δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button