Οικονομία

Νέα μέτρα στήριξης 5,6 δισ. ευρώ – Galaksias Portal News


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, 14:24

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι ετοιμάζει νέα μέτρα οικονομικής στήριξης, ύψους 1,6 δισεκ. ευρώ, για τις εμπορικές επιχειρήσεις που περνούν και πάλι δύσκολη φάση, λόγω της μεγάλης διάδοσης της παραλλαγής Όμικρον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου. Τα μέτρα αναμένεται να επικεντρωθούν στον τουριστικό τομέα, στην εστίαση, στον αθλητισμό, στην υφαντουργική βιομηχανία, αλλά και στις εταιρίες που ασχολούνται με την οργάνωση γάμων. Η αγοραστική κίνηση τις τελευταίες ημέρες έχει μειωθεί εμφανώς σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Παράλληλα, όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού θα εγκρίνει άλλα 4 δισεκατομμύρια ευρώ για την άμεση και έμμεση στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται αντιμέτωπες με την αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Από τον περασμένο Ιούλιο και μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση της Ρώμης διέθεσε άλλα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τον ίδιο σκοπό. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αυτή τη φορά οι οικονομικές διευκολύνσεις θα συμπεριλάβουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες της χώρας, πολλές από τις οποίες κινδυνεύουν ακόμη και να διακόψουν την παραγωγή τους, λόγω της εκτόξευσης του κόστους της ενέργειας.

Οι κύριες οδοί που θα ακολουθηθούν, είναι η διάθεση πόρων από τις εισπράξεις του φόρου που επιβάλλεται σε όποιον χρησιμοποιεί ξεπερασμένες και επιβλαβείς μορφές ενέργειας και η σημαντική μείωση κάθε επιβάρυνσης που είχε ενταχθεί, στο παρελθόν, στους λογαριασμούς του ρεύματος και του φωτός.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022, 14:24

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο zougla.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button