Τεχνολογία

Νέα λειτουργία για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου στην εφαρμογή

Η νέα λειτουργία διαχείρισης αποθηκευτικού χώρου στο Viber διευκολύνει τους χρήστες όσον αφορά στην επιλογή και τη διαγραφή αρχείων πολυμέσων και την απελευθέρωση χώρου στη συσκευή τους.

Η Rakuten Viber, από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην επικοινωνία με προσωπικά και ασφαλή μηνύματα και διά φωνής, ανακοινώνει τη νέα λειτουργία διαχείρισης αποθηκευτικού χώρου, επιτρέποντας στους χρήστες του Viber να τον ελέγχουν εύκολα και να ελευθερώνουν δεδομένα όταν χρειάζεται. Οι χρήστες με συσκευές περιορισμένης αποθήκευσης θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Viber πιο αποτελεσματικά.

Δεδομένου ότι τα μηνύματα πολυμέσων έχουν αυξηθεί μαζικά σε μέγεθος λόγω βίντεο, φακών AR, φωτογραφιών και άλλων μορφών διαδραστικής επικοινωνίας, είναι δύσκολο για παλαιότερες εκδόσεις κινητών συσκευών να χειρίζονται αποδοτικά τα δεδομένα.

Σύμφωνα με το GlobalStats, περίπου το 40% των χρηστών Android χρησιμοποιεί την έκδοση 11.0 ή χαμηλότερη για κινητά και tablet, κάτι που σημαίνει ότι σημαντικός αριθμός χρηστών διαθέτει περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο.

Η νέα λειτουργία διαχείρισης αποθηκευτικού χώρου του Viber επιτρέπει στους χρήστες να καθαρίζουν την προσωρινή μνήμη από την Viber ή να επιλέγουν ποιες συνομιλίες χρειάζονται εκκαθάριση χώρου. Η διαχείριση αποθηκευτικού χώρου βοηθά τους χρήστες να δουν πόσο χώρο καταλαμβάνει το Viber στη συσκευή τους, πόσο αποθηκευτικό χώρο διαθέτουν συνολικά, πόσος ελεύθερος χώρος απομένει,  και πόσο χώρο καταλαμβάνει κάθε συνομιλία.

Οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν περιττά αρχεία επιλέγοντας αυτά που επιθυμούν να αφαιρέσουν ανά συνομιλία. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει τη διαγραφή οποιουδήποτε περιεχόμενου πολυμέσων από τη συνομιλία, όπως βίντεο, φωτογραφίες ή αρχεία, μόνο για τον χρήστη που εκτελεί την ενέργεια, ενώ τα αρχεία πολυμέσων για τους άλλους συμμετέχοντες στη συνομιλία δεν θα επηρεαστούν.

Εάν οι χρήστες έχουν ήδη κατεβάσει τα αρχεία που έχουν λάβει στην εφαρμογή, αυτά τα αρχεία θα παραμείνουν αποθηκευμένα με ασφάλεια στη συσκευή του χρήστη.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τη νέα μας δυνατότητα διαχείρισης αποθηκευτικού χώρου που θα επιτρέψει στο Viber να γίνει ακόμη πιο προσιτό παγκοσμίως. Θέλουμε όλοι οι χρήστες μας να μπορούν να στέλνουν όσα μηνύματα θέλουν στην οικογένεια και τους φίλους τους χωρίς να χρειάζεται να διαθέτουν τις πρόσφατές ή τεχνολογικά εξελιγμένες συσκευές», δήλωσε ο Ofir Eyal, Διευθύνων Σύμβουλος της Rakuten Viber. «Πιστεύουμε ότι αυτή η δυνατότητα θα αλλάξει το παιχνίδι για τους χρήστες μας και θα τους προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία όσον αφορά στην απελευθέρωση χώρου στη συσκευή τους».

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο άρθρο υποστήριξης Viber Storage Management: https://help.viber.com/en/article/viber-storage-management

Για το iOS, η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη από την έκδοση 19.3.0 και για το Android είναι διαθέσιμη από την 19.4. Πρόκειται για μια δυνατότητα που διατίθεται μόνο για κινητά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button