Πολιτική

Όλες οι φορές που η Βουλή έγινε ροντέο: Από το χαστούκι του Κεδίκογλου στο «φρουρά, φρουρά»

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι έντονες αντιπαραθέσεις στη Βουλή έχουν ανάψει για τα καλά τα αίματα, με κάποιες φορές να ξεπερνούν τα όρια και οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού να πιάνονται μέχρι και στα χέρια.

Το περιστατικό στη Βουλή, όπου ο ανεξάρτητος πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος έριξε μπουνιά στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου, έρχεται να προστεθεί στις στιγμές εκείνης της Βουλής που ο πολιτισμένος διάλογος έκανε φτερά και υπερίσχυσε ο τσαμπουκάς με μπόλικη… τεστοστερόνη.

Το χαστούκι του Κεδίκογλου στον Στρατή Κόρακα

Το 1993 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός, Βασίλης Κεδίκογλου χαστούκισε τον βουλευτή του ΚΚΕ, Στρατή Κόρακα.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας για την επαναφορά αποστράτων στο στράτευμα, ο Βασίλης Κεδίκογλου έτρεξε προς το μέρος του βουλευτή Κόρακα, πήδηξε πάνω από τα έδρανα και τον χαστούκισε.

«Ήταν μια μεταμεσονύκτια συνεδρίαση της Βουλής και ο Κεδίκογλου αγόρευε υπέρ νομοθετικής ρύθμισης, που επανέφερε απόστρατους στο στράτευμα» αναφέρουν τα Νέα.
«Ξαφνικά, ο συνάδελφος του ΚΚΕ τον ρωτά: “Πάλι δικούς σου πας να βολέψεις;”.

Η ατάκα “απασφαλίζει” τον ευαίσθητο ψυχισμό του Κεδίκογλου. Σε λίγα δευτερόλεπτα και πηδώντας δυο – δυο τα έδρανα προσγειώθηκε επί του Στρατή Κόρακα, χαρίζοντάς του το ιστορικό προνόμιο του πρώτου βουλευτή μετά την εποχή του Ελ. Βενιζέλου που υπέστη – ηχηρό σύμφωνα με τους αυτόπτες – χαστούκισμα εντός του Κοινοβουλίου».

Όταν ο Πύρρος Δήμας σταμάτησε τον Μίχο από το να επιτεθεί στον Τατσόπουλο

Στις 4 Ιουνίου του 2014, στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μίχος έβριζε χυδαία τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο, ενώ έφτασε στο σημείο να κινηθεί απειλητικά εναντίον του, με τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Πύρρο Δήμα να ανακόπτει την πορεία του.

Ο Μίχος είχε έντονο διάλογο με τον κ. Τατσόπουλο όταν ο δεύτερος τους αποκάλεσε φασίστες.

Τότε σηκώθηκε ο Πύρρος Δήμας και του ζήτησε να κάνει πίσω. «Κάνε πίσω τώρα! Μην τολμήσεις άλλο βήμα» ακούστηκε να του λέει.

Για τα όσα έγιναν τοποθετήθηκε ο Πύρρος Δήμας μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook.

Έγραψε: «Δεν φοβάμαι κανέναν και καμία απειλή. Γι’ αυτό είμαι στη Βουλή για να μη φοβάται κανένας Έλληνας και κανένα ελληνόπουλο. Μεγάλωσα σ’ ένα καθεστώς που ο φόβος καλλιεργούνταν συστηματικά. Έμαθα από μικρός να τον αντιμετωπίζω και να μην του κρύβομαι. Κι όσο για τη λάσπη από τους χρυσαυγίτες -που ήδη άρχισα να δέχομαι στο διαδίκτυο-, είναι για μένα παράσημα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι υποκειμενική και ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ δεν ζυγίζεται. Καλό βράδυ…».

Η κόντρα Δένδια – Κασιδιάρη και η «φρουρά, φρουρά»

Όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπρωξε και έβρισε τον Νίκο Δένδια, τη στιγμή που περνούσε μπροστά από τα κοινοβουλευτικά έδρανα της Χρυσής Αυγής, είναι μία στιγμή που ξεχωρίζει στην ελληνική Βουλή.

Τότε, ο Κασιδιάρης είπε στον Δένδια: «Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό; Φύγε ρε μ@λακ@!», με τον τότε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να του απαντάει και στη συνέχεια ο Χρυσαυγίτης βουλευτής να τον σπρώχνει, την ώρα που οι υπόλοιποι ακροδεξιοί βουλευτές πέταξαν μπουκάλια.

Εντέλει επενέβη η φρουρά και οδήγησε εκτός τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο.

Κάπου εκεί λοιπόν ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Βουλής Μπαλαούρας άρχισε να φωνάζει: «Τι είναι τώρα αυτά; Ε!ΕΕ! Φρουρά φρουρά!», είπε και συνέχισε για περίπου 7-8 φορές: «σας παρακαλώ! Φρουρά!».

Κασιδιάρης σε Φίλη: Πήγαινε στη Μέρκελ στα τέσσερα

Ακόμη ένα έντονο φραστικό επεισόδιο, χωρίς ευτυχώς να καταλήξει σε χειροδικία, είχε σημειωθεί το 2015 μεταξύ των τότε βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την έναρξη της συζήτησης για το μνημόνιο στην ολομέλεια.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς πήρε το λόγο, τονίζοντας εξαρχής ότι «συμπίπτει με τον Αττίλα 2 το μνημόνιο», με αποτέλεσμα ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης να σηκωθεί από τα έδρανα διαμαρτυρόμενος.

Τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε γυρίσει και του είχε πει «βούλωσέ το γερμανοτσολιά… κάτσε κάτω χοντρέ… πήγαινε στην Μέρκελ στα τέσσερα», ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Τσακαλώτος VS Βενιζέλος: «Σηκώσατε και τα πόδια!»

Στα μέσα του Ιουνίου του 2018, όταν στη Βουλή συζητούνταν οι υποχρεώσεις της χώρας προς τους δανειστές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Για ποιο λόγο η χώρα πρέπει να πετύχει μέχρι το 2022 επί ημερών άλλης κυβέρνησης πρωτογενές υπερπλεόνασμα 5,2% του ΑΕΠ; Γιατί αυτό κάνετε! Έχετε αντιστρέψει τη διαπραγμάτευση», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Βενιζέλος με τον τότε υπουργό Οικονομικών να τον διακόπτει και να φωνάζει από την θέση του:

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά!». «Σηκώνετε και τα πόδια δυστυχώς!», απάντησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι καρεκλιές της Μεγαλοοικονόμου

Στην ιστορία έχει μείνει ο διαπληκτισμός στο καφενείο της Βουλής, της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου με πρώην συνεργάτη της.

Η κ. Μεγαλοοικονόμου εκσφενδόνισε καρέκλες εναντίον του και την τσάντα της. Το επεισόδιο εξελίχθηκε μπροστά στα μάτια βουλευτών και έληξε με την παρέμβαση της φρουράς τους κοινοβουλίου.

Τα ίδια ρεπορτάζ αναφέρουν πως παρά την παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, επιτέθηκε στον πρώην συνεργάτη της χτυπώντας τον ακόμα και με το κινητό.

To άρθρο Όλες οι φορές που η Βουλή έγινε ροντέο: Από το χαστούκι του Κεδίκογλου στο «φρουρά, φρουρά» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button