Πολιτική

12 υπουργοί του Μητσοτάκη στη «μάχη» της περιφέρειας ενόψει ευρωεκλογών – Στο επίκεντρο η Βόρεια Ελλάδα με Δένδια, Γεωργιάδη, Σταϊκούρα

Στη μάχη των ευρωεκλογών «στρατεύονται» κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως αποφασίστηκε χθες, Δευτέρα (22.04.24) σε σύσκεψη στην Πειραιώς υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά τις διακοπές του Πάσχα, τις τελευταίες 34 ημέρες πριν από τις κάλπες των ευρωεκλογών, 12 υπουργοί «χρεώνονται» από μία περιφέρεια ο καθένας και η καθεμία, ως επικεφαλής κλιμακίων που θα «τρέξουν» την προεκλογική εκστρατεία.

Όπως συμφωνήθηκε, τα κλιμάκια των οποίων θα ηγούνται, θα αποτελούνται από τους υφυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, τους τοπικούς βουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., μέλη των Νομαρχιακών κ.α. οι οποίοι θα έχουν καθημερινή, εκ περιτροπής παρουσία, στην περιφέρεια ευθύνης του κάθε υπουργού.

Η αποστολή τους είναι να επικοινωνήσουν το πολιτικό μήνυμα της κυβέρνησης, να κινητοποιήσουν τους «γαλάζιους» ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και να πετύχουν τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση της βάσης της ΝΔ.

Όλοι τους, θα έχουν στα χέρια τους ένα πλήρη φάκελο με το κυβερνητικό έργο ανά περιοχή, με το κόμμα κεντρικά να παρακολουθεί βήμα – βήμα την προεκλογική εκστρατεία που είναι υπό την εποπτεία των 12 υπουργών.

Πέντε παρουσίες υπουργών στην περιφέρεια ευθύνης τους

Οι οδηγίες του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και οι υπουργοί να έχουν τουλάχιστον 5 παρουσίες τον τελευταίο μήνα πριν από τις κάλπες στην περιφέρεια ευθύνης τους αλλά και να οργανώσουν και 1 ή 2 εκδηλώσεις στην περιφέρεια, όπου οι ίδιοι εκλέγονται.

Όμως και ο ίδιος, μετά το Πάσχα, θα εντατικοποιήσει τις περιοδείες του και θα επισκεφτεί όλες τις περιφέρειες της χώρας, με έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου καταγράφονται οι περισσότερες διαρροές δεξιά της ΝΔ.

Θετική ατζέντα απέναντι στην πόλωση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ευδιάθετος μετά την επιστροφή του από την Λαχαναγορά, όπου διαπίστωσε μειώσεις τιμών σε κάποια οπωροκηπευτικά, ζήτησε από όλους να δίνουν έμφαση στη θετική ατζέντα της κυβέρνησης και να μη συντηρήσουν το κλίμα πόλωσης, που εκτιμούν ότι θα καλλιεργήσει η αντιπολίτευση ως τη «μάχη» της 9ης Ιουνίου.

«Δεν αφήνουμε τη δουλειά στο υπουργείο» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η ατζέντα του κυβερνητικού έργου είναι πλούσια και δεν πρέπει να μείνει πίσω λόγω των εκλογών.

Ποιοι υπουργοί ρίχνονται στη «μάχη»

Όπως αποφασίστηκε, τη Βόρεια Ελλάδα, όπου καταγράφονται διαρροές ψηφοφόρων προς την Ελληνική Λύση και άλλα κόμματα δεξιά της ΝΔ, θα αναλάβουν: ο Νίκος Δένδιας (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), ο Άδωνις Γεωργιάδης (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) και ο Χρήστος Σταϊκούρας (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα αναλάβει την Περιφέρεια Θεσσαλίας, περιφέρεια που βρέθηκε στη δίνη της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» με την κυβέρνηση να έχει προωθήσει σχέδιο για την ανασυγκρότηση της και τη στήριξη των αγροτών.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα «χρεωθεί» την Περιφέρεια Κρήτης, ο Μάκης Βορίδης την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Καιρίδης, υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που έχει δεχτεί μεγάλες μεταναστευτικές ροές, ο Κώστας Σκρέκας την Περιφέρεια Ηπείρου, ο Λευτέρης Αυγενάκης την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Σοφία Ζαχαράκη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Όλγα Κεφαλογιάννη την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων και η Δόμνα Μιχαηλίδου την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Επαφές Μητσοτάκη με βουλευτές.

Κύκλο συναντήσεων θα έχει ο κ. Μητσοτάκης και με τους βουλευτές από τους οποίους ζητά να δώσουν προεκλογικό αγώνα ανάλογο αυτού των εθνικών εκλογών.

Χθες, συναντήθηκε στο Μαξίμου με βουλευτές του Βορείου Αιγαίου και του Ιονίου και θα ακολουθήσουν και οι βουλευτές των υπόλοιπων περιφερειών.

Έμφαση στο κυβερνητικό έργο. 

Το διακύβευμα της κυβέρνησης για τις ευρωεκλογές που αφορά στην πολιτική σταθερότητα για να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι μεταρρυθμίσεις και να διεκδικήσει ο ίδιος με μεγαλύτερη δύναμη τα εθνικά δίκαια στην Ευρώπη, θα επικοινωνήσει σήμερα ο πρωθυπουργός και από τη Φθιώτιδα και την Καρδίτσα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει το πρωί στην εκδήλωση για την παράδοση του άξονα Λαμία – Καλαμπάκα του αυτοκινητοδρόμου Ε65, ενώ το μεσημέρι θα βρεθεί στο Μουζάκι της Καρδίτσας και θα μιλήσει στην παρουσίαση για την αποκατάσταση ζημιών από τις κακοκαιρίες «Ντάνιελ» και «Ελιάς».

Παράλληλα, την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στην εκδήλωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την Παρουσίαση του Προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», ενώ την Παρασκευή μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα επισκεφθούν τις δομές της Αρχιεπισκοπής στον Ωρωπό.

Μια κοινή παρουσία που έρχεται μετά την καταδίκη από την πλευρά του κ. Ιερώνυμου των επιθέσεων σε βάρος βουλευτών της Ν.Δ. και υπουργών για τη στήριξη τους στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

To άρθρο 12 υπουργοί του Μητσοτάκη στη «μάχη» της περιφέρειας ενόψει ευρωεκλογών – Στο επίκεντρο η Βόρεια Ελλάδα με Δένδια, Γεωργιάδη, Σταϊκούρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button