Πολιτική

Μπορώ να αυξήσω τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, όπως το 2015 – Galaksias.gr

Αισιόδοξη δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην εκπομπή του Open σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Υπενθυμίζεται πως οι εκλογές θα γίνουν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, όπως αποφάσισε ομόφωνα, χθες το βράδυ, η αρμόδια Επιτροπή Τήρησης του Καταστατικού να εισηγηθεί στην ΚΕ, η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή.

«Από την ώρα που έχουμε μία ομόφωνη εισήγηση, θεωρώ ότι δεν θα έχουμε προβλήματα και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να έχουμε διαφωνίες για διαδικαστικά ζητήματα» είπε η Φώφη Γεννηματά για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, ενώ σημείωσε ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιος να συγκεντρώσει πάνω από το 50%, στο πρώτο γύρο.

«Και την προηγούμενη φορά πήγαμε στο δεύτερο γύρο. Σημασία έχει να οργανώσουμε μία ανοιχτή, μαζική διαδικασία, δημοκρατική, να είναι πραγματικά αντικειμενική και διαφανής. Το πετύχαμε το 2017 και το 2015 γιατί όχι και τώρα;», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ – κι εν νέου υποψήφια για την ηγεσία- αντέκρουσε τις επικρίσεις πως απέτυχε, ως εγχείρημα, λέγοντας πώς δημιουργήθηκε από βάση και «θεωρώ ότι έχει πετύχει». Μίλησε για σταθερή ανοδική πορεία όλο αυτό το διάστημα. «Όταν ανέλαβα το ΠΑΣΟΚ το 2015 ανέλαβα μία παράταξη σε παρακμή, βαθιά διχασμένη, με ποσοστά που άφηναν το κόμμα εκτός βουλής και κατάφερα να ενώσω τις δυνάμεις τις προοδευτικές με διαρκείς πολιτικές πρωτοβουλίες. Δεν έγινε στον αυτόματο πιλότο αυτό», ισχυρίστηκε η Φώφη Γεννηματά, ενώ υποστήριξε πώς «το κάθε κόμμα κάνει το άλμα προς τα μπρος όταν διαμορφώνονται οι κατάλληλες κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες. Και τώρα είναι η ώρα για μας».

[xyz-ips snippet=”adnow”]

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ είπε πώς ακούγονται πολλά κι ανέφερε πώς πήρε την πολιτική απόφαση και το πολιτικό κόστος να γίνει η υπέρβαση εξηγώντας πως υπήρχαν πολλοί σοβαροί πολιτικοί και οικονομικοί λόγοι. «Αν δεν είχαμε πάρει αυτή την απόφαση και δεν είχε δημιουργηθεί από κάτω το Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν θα υπήρχε θα είχε καταρρεύσει […] υπό το βάρος των επιθέσεων και των συκοφαντιών που δεχόταν όλο το προηγούμενο διάστημα», παρατήρησε.

[xyz-ips snippet=”engageya”]

 

Article inline ad #3

Κάλεσε όποιον επιθυμεί «ας έλθει να με βρει στην Χαριλάου Τρικούπη, που είναι το δεύτερό μου σπίτι. Εγώ δεν έφυγα ποτέ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έφυγε ποτέ από το Κίνημα Αλλαγής, είναι βασικός του πυλώνας. Είναι πολλοί αυτοί που σήμερα λένε ότι πρέπει να επιστρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ, ενώ έφυγαν από αυτό και έλεγαν ότι έκλεισε ο κύκλος του. Έκαναν άλλα κόμματα που δεν έφτασαν ποτέ σε εκλογές για να αποδείξουν τις δυνατότητές τους. Άλλοι ζητούσαν τη διάλυσή του για να δημιουργηθεί κάτι νέο. Τα ακούσαμε όλα αυτά στο παρελθόν. Δεν επιλέχτηκαν και δεν υποστηρίχτηκαν από την παράταξή μας».

Article inline ad #4

Όταν ρωτήθηκε αν εννοεί τον Ανδρέα Λοβέρδο, η Φώφη Γεννηματά απάντησε: «Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Είμαι άνθρωπος της ενότητας, της σύνθεσης, του διαλόγου, όλη η Ελλάδα το γνωρίζει αυτό. Ακόμα και με πολιτικούς μου αντίπαλους, πόσο μάλλον με τα εσωκομματικά μας στελέχη δεν έχω κανένα απολύτως θέμα. Όποιος θέλει να μιλήσουμε για το ΠΑΣΟΚ να έρθει να με βρει στη Χαριλάου Τρικούπη. Όλοι οι συνυποψήφιοι είχαν πάρει τέτοιες θέσεις το παρελθόν και είναι σημαντικό ότι ανασκευάζουν. Έστω και επειδή έχουμε μπροστά μας εκλογική διαδικασία. Θα έλεγα ότι, όπως είμαστε εναντίον του λαϊκισμού, καλό είναι να αφήσουμε το λαϊκισμό έξω από τα εσωκομματικά».

Article inline ad #5

«Μπορώ να κρατήσω ενωμένο το χώρο και να αυξήσω τα ποσοστά»

Προσέθεσε ακόμη ότι οι λόγοι, οι πολιτικοί και οι οικονομικοί για τους οποίους έγινε η υπέρβαση του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να υπάρχουν. «Θα είμαι πάλι υποψήφια, διότι θεωρώ ότι μπορώ να κρατήσω ενωμένο τον χώρο. Όπως υπερδιπλασίασα τα ποσοστά της παράταξης, μπορώ να το κάνω ξανά. Είμαι η μόνη που στην πράξη μεγάλωσα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ στα δύσκολα χρόνια. Μπορώ να το κάνω ξανά».

Σε ερώτηση τι θα πράξει αν χάσει στις εσωκομματικές εκλογές, απάντησε πώς «στο αίμα μου κυλάει το ΠΑΣΟΚ. Είναι συνυφασμένο με τη ζωή μου. Αυτού του είδους τις ερωτήσεις να τις απευθύνετε στους συνυποψήφιους και όχι σε μένα». Επανέλαβε δε με έμφαση ότι το Κίνημα Αλλαγής ακολουθεί αυτόνομη πορεία. Τόνισε πώς συζητάει «για συνεργασία μόνο στο βαθμό που θα πάρουμε εντολή, στη διαχείριση της δική μας εντολής, εφόσον έχουν αλλάξει οι πολιτικοί συσχετισμοί, έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο και με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να επιβάλλουμε προοδευτικές λύσεις για τη χώρα».

Άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση για το τεράστιο θέμα των εμβολιασμών, λέγοντας ότι είναι λάθος να βάζει η κυβέρνηση το ίδιο τσουβάλι όλους όσοι έχουν αντιρρήσεις. «Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν απαντήσεις. Εγώ ως γονιός αισθάνθηκα κάποια στιγμή ότι όλο το βάρος πέφτει στον πατέρα και στη μητέρα, ειδικά για τους εφήβους, να πάρουμε την απόφαση για το αν θα πρέπει να εμβολιαστούν. Υπάρχει ατομική ευθύνη, αλλά και η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη και επιτέλους ας την αναλάβει», σημείωσε.

Όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε πώς υπάρχουν ερωτηματικά γιατί επιλέχτηκε η συγκεκριμένη στιγμή για την πώληση του ποσοστού της, όταν δηλαδή, τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες μαστίζονται από ακρίβεια. «Γιατί αφού στηρίζονται στο ρόλο της ΔΕΗ για να αντιμετωπίσουν την αισχροκέρδεια και τις ανατιμήσεις, επιλέγουν την ίδια στιγμή να προχωρήσουν στην πώληση του ποσοστού της ΔΕΗ. Αυτά τα δύο πράγματα δεν προχωρούν μαζί», είπε και έθεσε δύο ακόμη ζητήματα, όπως είπε: Ποια ήταν η ανάγκη που προέκυψε ενώ είχαν εξασφαλίσει σημαντικά χρήματα από τη πώληση του ΔΕΔΔΗΕ για προχωρήσουν σήμερα σε παραχώρηση του ποσοστού της ΔΕΗ και σε ποιους θα κατευθυνθεί σήμερα αυτό το 17%. Και επίσης αν υπήρξαν παιχνίδια με τη μετοχή της ΔΕΗ από κερδοσκοπικά funds που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση της Πειραιώς.

«Πρέπει να σας πω ότι πράξεις για παράγωγα της ΔΕΗ ήταν μηδενικές, ενώ δύο ημέρες πριν από την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για την πώληση της ΔΕΗ είχαμε 400 πράξεις. Είχαν πληροφόρηση εσωτερική;», κατέληξε.

To άρθρο Φώφη Γεννηματά: Μπορώ να αυξήσω τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, όπως το 2015 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο newsit.gr

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.

Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button