Οικονομία

Σοκολατένια αυγά: Πόσο θα αυξηθούν φέτος οι τιμές τους

Αύξηση 1 με 2 ευρώ το κιλό, σημειώνουν φέτος τα προϊόντα σοκολάτας, επηρεάζοντας τις τιμές των σοκολατένιων αυγών αφού, όπως δήλωσε ο ζαχαροπλάστης, Μιχάλης Τσατσούλης στην ΕΡΤ, πωλούνται φέτος στα 20 ευρώ. 

Ο κ. Τσατσούλης εξήγησε σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών: « Έχουμε προσπαθήσει να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανατιμήσεις της σοκολάτας, είναι πολύ δύσκολο, λόγω του ότι έχουν αυξηθεί το κακάο, η κακάομάζα κλπ στα 45% με 50% από ότι πέρυσι.

Παρόλα αυτά εμείς έχουμε κάνει μια αύξηση 1 με 2 ευρώ στο κιλό στα προϊόντα σοκολάτας. Αυτό πχ το αυγό είναι στα 600 γραμμάρια σοκολάτας κι εμείς το πουλάμε συσκευασμένο με διακόσμηση κλπ στα 20 ευρώ. Τις καραμελίτσες σοκολάτας στα 10 ευρώ. Τα κουνελάκια και τα λαγουδάκια που πέρυσι ήταν στα 12 ευρώ εφέτος είναι στα 15 ευρώ.

Τα τσουρέκια σοκολάτας στοιχίζουν 16,5 το τεμάχιο, ενώ τα απλά τσουρέκια στα 8,90 ευρώ το ένα, είναι στα 750 γραμμάρια, με δάκρυ μαστίχας κι ελληνικά βούτυρα. Προσπαθούμε να κρατάμε την ποιότητα αλλά και την τιμή όσο γίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα.»

Πηγή: ΕΡΤ

To άρθρο Σοκολατένια αυγά: Πόσο θα αυξηθούν φέτος οι τιμές τους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button