Τεχνολογία

Προεδρικές εκλογές στο Μεξικό: Η Κλαούδια Σέινμπαουμ υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος

Η πρώην δήμαρχος της μεξικανικής πρωτεύουσας, η Κλαούδια Σέινμπαουμ, θα είναι η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος στις προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2024, αφού κατέλαβε την πρώτη θέση σε όλες τις δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη το Κίνημα για την Εθνική Αναγέννηση (MORENA, εθνικιστική αριστερά).

Η κυρία Σέινμπαουμ, 61 ετών, θα έχει βασική αντίπαλο στις εκλογές επίσης γυναίκα, τη Σότσιλ Γκάλβες, 60 ετών, η οποία την Κυριακή ονομάστηκε υποψήφια του «Ευρέος Μετώπου» τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Το Μεξικό επομένως οδεύει να αποκτήσει για πρώτη φορά γυναίκα αρχηγό του κράτους τη 2η Ιουνίου της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώην δήμαρχος του Μεξικού επικράτησε έναντι του υπουργού Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρδ.

Ωστόσο αυτός ο τελευταίος αξίωσε να επαναληφθούν οι δημοσκοπήσεις με τις οποίες κρίθηκε η εσωκομματική κούρσα, καταγγέλλοντας «παρατυπίες».

Σε κάθε περίπτωση, το MORENA ξεκαθάρισε πως θεωρεί το αποτέλεσμα οριστικό και αμετάκλητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Εμπράρδ και η ομάδα του δεν παρέστησαν στην ανακοίνωση του αποτελέσματος. Δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό πως τους απαγορεύθηκε να είναι παρόντες. Πρόσθεσε πως θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του τα προσεχή 24ωρα.

Η διαδικασία ήταν «δημοκρατική» και «ενωτική», έκρινε ο πρόεδρος του εθνικού συμβουλίου του κόμματος Αλφόνσο Ντουράσο ανακοινώνοντας την έκβασή της. Τίποτε δεν θα αλλάξει το «τελικό αποτέλεσμα», επέμεινε.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button