Τεχνολογία

Γιοβάνοβιτς: «Η αυτοπεποίθηση όλων είναι σε υψηλό επίπεδο»

Στη βοήθεια που θα δώσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ στην ρεβάνς με την Μπράγκα (29/8, 22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) για τα play off του Champions League στάθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στη δική τους αποστολή στο γήπεδο.

Ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε ακόμη στην πρόοδο που έδειξε ο Παναθηναϊκός την τελευταία διετία, επαινώντας τους παίκτες του, ενώ τόνισε πως η αυτοπεποίθηση των «πράσινων» είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στη συνέντευξη Τύπου:

-Για το αν θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι με ευκαιρίες ή παιχνίδι σκοπιμότητας:

«Δεν έχουμε και πολλές επιλογές εμείς. Η μονή σκοπιμότητα που υπάρχει είναι να κερδίσουμε και να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. Και στο πρώτο ματς αυτό θέλαμε. Αν θέλουμε να είμαστε στο group stage, πρέπει να κερδίσουμε. Η Μπράγκα έχει εμπειρία από την Ευρώπη. Θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι για τις δύο ομάδες. Ιδιαίτερα για μας που θέλουμε να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας δεδομένα».

-Για το αν το γκολ του Μαντσίνι θα παίξει ρόλο για το αυριανό ματς:

«Όταν γίνονται δύο παιχνίδια, πάντα το αποτέλεσμα μπορεί να διαμορφώνει συνθήκες για τον επαναληπτικό. Στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού ήμασταν καλά. Στο τέλος καταφέραμε να μειώσουμε και πήραμε ένα αποτέλεσμα που μας αφήνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Το αποτέλεσμα εξαρτάται κι από τον αντίπαλο. Είναι υψηλού επιπέδου τα παιχνίδια. Δεν περιμένω πολλές διαφορές στο δεύτερο παιχνίδι από το πρώτο. Πρέπει να πάρουμε το αποτέλεσμα και να μειώσουμε τα λάθη, για να είμαστε πιο ασφαλείς στον αγωνιστικό χώρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν τα παρατάει και πόσο ποντάρει σε αυτό:

«Το να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος είναι σημαντικό για μία ομάδα και προκύπτει απ’ το παιχνίδι που πρέπει να κάνει. Στην φάση που είμαστε, στα παιχνίδια που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, η λειτουργία της ομάδας δίνει αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Αυτό αφορά τόσο τους βασικούς όσο και αυτούς που μπαίνουν αλλαγή. Είχαμε τεράστια βοήθεια από τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο. Τα προκριματικά είναι παιχνίδια νοκ-άουτ και, εφόσον έχουμε φτάσει έως εδώ, η αυτοπεποίθηση όλων είναι σε υψηλό σημείο».

-Για την πρόοδο της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια και αν το βάθος παίζει ρόλο:

«Ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετικός απ’ ότι ήταν τα προηγούμενα δύο χρόνια, όσον αφορά το δυναμικό του. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτής της πορείας είναι οι ποδοσφαιριστές. Η διαδικασία εξέλιξης μιας ομάδας μέσα από το πρωτάθλημα και ο σεβασμός προς τον κόσμο, μάς έφεραν να έχουμε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ αύριο. Είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα, αλλά είναι κάτι που αυξάνει την υποχρέωση που έχουμε να παρουσιάσουμε μια όλο και καλύτερη εικόνα και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη».

-Για το αν ζητάει από τους παίκτες να παλεύουν μέχρι το τέλος:

«Είναι κάτι που βγαίνει μέσα από την ίδια την ομάδα και την αυτοπεποίθηση που έχει εκείνη τη στιγμή. Στα προκριματικά τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς ξέρουμε ότι έχουμε έναν αντίπαλο για δύο παιχνίδια και δεν έχει υπάρχει επιστροφή. Η δίψα για διάκριση μας κάνει να είμαστε και πιο συγκεντρωμένοι. Είτε κάποιος αγωνίζεται βασικός, είτε κάποιος μπαίνει αλλαγή μας βοηθάει πολύ και αυτό έχει αποδειχθεί στα προηγούμενα παιχνίδια. Είναι αυτό που χρειαζόμαστε σε τέτοιους είδους παιχνίδια».

-Για τη στήριξη στον Σπόραρ στο προηγούμενο ματς και αν αυτό περνάει στα αποδυτήρια:

«Όσον αφορά το σκηνικό με τον Σπόραρ, φτάνει στο σημείο της υπερβολής για την Ελλάδα και για τα Βαλκάνια γενικότερα. Σκεφτόμαστε μια στιγμή για να σημαδέψουμε ένα άτομο. Η πραγματικότητα δεν είναι εκεί που γράφονται τα σχόλια, αλλά στο γήπεδο κι αυτό έδειξε ο κόσμος της ομάδας στη Λεωφόρο. Οι άνθρωποι που έρχονται στο γήπεδο καταλαβαίνουν πόσο ανάγκη έχει την στήριξη ένας παίκτης, όταν χάνει μια ευκαιρία. Είναι κάτι που δεν θα αλλάξει ποτέ και συνδέεται με μία χώρα. Ο Αντράζ κατάλαβε ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στα δύσκολα θα είναι πάντα δίπλα μας. Το έχουν δείξει όταν τα πράγματα ήταν δύσκολα».

-Για το αν η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ μπορεί να επηρεάσει:

«Η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική κι ο κόσμος θα μας στηρίξει. Η Μπράγκα είναι μια ομάδα που έχει μάθει να παίζει σε γεμάτα γήπεδα. Είμαι χαρούμενος που θα έρθουν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού από παντού. Άλλο η ατμόσφαιρα και άλλο το παιχνίδι. Θα στηριχθούμε στις δυνάμεις τις δικές μας κι από μας εξαρτάται η έκβαση του παιχνιδιού. Όσον αφορά το ΟΑΚΑ, πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα μας δώσουν τα φτερά. Το παιχνίδι παίζεται στις γραμμές και εκεί πρέπει να φανούμε δυνατοί».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button