Οικονομία

500 εκατ. ευρώ επιπλέον έσοδα από την φοροδιαφυγή – Τι θα γίνει με τους έμμεσους φόρους

Σε μισό δισεκατομμύριο ευρώ υπολογίζει το οικονομικό επιτελείο τα έσοδα που αποκόμισε το ελληνικό δημόσιο από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος μίλησε σήμερα (15.5.2024) στο ΣΚΑΪ.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναγνώρισε πως η φοροδιαφυγή είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα για την Ελλάδα το οποίο παραμένει, αλλά έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα για την αντιμετώπισή της από το 2019 που ανέλαβε καθήκοντα η παρούσα κυβέρνηση.

Εξήγησε πως η αύξηση των εσόδων κατά 9% δεν οφείλεται στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά στο γεγονός ότι η οικονομία δουλεύει καλύτερα, καθώς έχουν μειωθεί συνολικά 50 φόροι.

Παρ’ όλ’ αυτά, σε ερώτηση σχετικά με τους έμμεσους φόρους, τόνισε πως το οικονομικό επιτελείο οφείλει να δρα έτσι ώστε «να μην ξεφύγει η κατάσταση» σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Επιπλέον, για το ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών των επιχειρήσεων, ο υπουργός τόνισε πως «φορολογούμε όσο αντέχουν οι επιχειρήσεις, όχι παραπάνω».

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button