Πολιτική

Τσίπρας: Δεν με απασχολεί τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, με απασχολεί ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης

Αποκαλυπτικός για τα συναισθήματα και τις προθέσεις του το βράδυ των εκλογών ήταν το βράδυ της Τρίτης (30.05.2023) ο Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως αποκάλυψε ο Αλέξης Τσίπρας, σκέφτηκε να να παραιτηθεί μετά το οδυνηρό αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών αλλά τελικά κυριάρχησε το καθήκον και έτσι αποφάσισε να δώσει την μάχη της 25 Ιουνίου.

«Δεν θα κρυφτώ, δεν ξέρω ποια είναι η εντύπωσή σας για τους πολιτικούς. Δεν είμαι μηχανή, είμαι άνθρωπος, έχω συναισθήματα. Σκέφτηκα την παραίτηση για μέρες». Και πρόσθεσε: «Όταν όμως ξεπέρασα το σοκ συνειδητοποίησα ότι το μόνο που δεν έχω δικαίωμα να κάνω είναι να λιποταχτήσω», σημείωσε και τόνισε: «Πάμε για αλλαγή συσχετισμών».

Εμφανώς φορτισμένος από το κλίμα των ημερών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τα συναισθήματα θλίψης και απογοήτευσης, που επικράτησαν στο κόμμα του καθώς το αποτέλεσμα δεν το περίμενε, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κανείς.

Μιλώντας για τις αιτίες του αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «δεν ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες στον λαό και στους αντιπάλους μας, αυτοί (σ.σ. οι αντίπαλοι) πάντα απέναντι μας ήταν, ψάχνουμε να βρούμε τα αίτια σε εμάς, στον τρόπο που διαδώσαμε το μήνυμα μας».

Μίλησε για την «εικόνα Βαβυλωνίας» που εκπέμφθηκε πολλές φορές από το κόμμα του μέσα «από άστοχες δηλώσεις στελεχών» και τον στρατηγικό εγκλωβισμό, στην απλή αναλογική επισημαίνοντας «ότι ήταν και είναι όραμά μας», όμως δεν ήταν ώριμο το πολιτικό σύστημα να την αποδεχθεί. «Ήμασταν εγκλωβισμένοι να προτείνουμε κάτι που φαινόταν μη ρεαλιστικό», είπε, σημειώνοντας ότι δεν μετανιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την απλή αναλογική γιατί η ισοτιμία της ψήφου ήταν και είναι όραμα του. Πρόσθεσε ότι παράλληλα αποδείχθηκε και ότι η πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται ότι επιθυμεί κυβερνήσεις αυτοδυναμίας και όχι συνεργασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι η βασικότερη αιτία του αποτελέσματος είχε να κάνει με το «τσουνάμι που διαμορφώθηκε, καθώς ο αντίπαλος κατάφερε να επιβάλει την ατζέντα του φόβου και της συζήτησης για το μακρύ παρελθόν», ενώ η συζήτηση θα έπρεπε να είναι με βάση όσα συνέβησαν το ‘19-‘23.

«Πήγαν στην κάλπη οι πολίτες συζητώντας την παραπληροφόρηση ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις εισφορές και όχι ότι ήδη η ΝΔ έχει αφήσει χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες». «Κι εγώ μαζί δεν κατάφερα να κατευθύνω την πολιτική συζήτηση στα μεγάλα διακυβεύματα της επόμενης μέρας που είναι με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνηθεί ο τόπος την επόμενη τετραετία», πρόσθεσε. «Δεν κατάφερα να κατευθύνω την συζήτηση στα μεγάλα ζητήματα της επόμενης ημέρας. Όπως η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης», όπως είπε.

Σχολιάζοντας την τακτική του ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα εξουσίας και συμπλήρωσε: «Δεν με απασχολεί τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, με απασχολεί ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης», όπως είπε. «Δεν έχω κανένα λόγο να ανταγωνιστώ το ΠΑΣΟΚ. Έκανε μόνο μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ. Με απασχολεί η Δεξιά και η πολιτική της. Η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα δύο σχέδια θα αναμετρηθούν στις εκλογές», σημείωσε.

Σε ερώτηση που του έγινε για το εάν η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη να δεχθεί μια γυναίκα επικεφαλής κόμματος και πρωθυπουργό, με αφορμή και τη φημολογία πως θα δώσει το «δαχτυλίδι» του ΣΥΡΙΖΑ στην Έφη Αχτσιόγλου, ανέφερε: «Είχαμε τη Φώφη Γεννηματά και παλαιότερα η Αριστερά. Για πρωθυπουργό το εύχομαι. Θα ήταν μια σημαντική αλλαγή και καινοτομία. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι το κρίσιμο δεν είναι να έχουμε μια γυναίκα, αλλά ποια πολιτική θα εφαρμόσει η γυναίκα. Το εύχομαι».

To άρθρο Τσίπρας: Δεν με απασχολεί τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ, με απασχολεί ο βασικός πολιτικός μου αντίπαλος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button