Πολιτική

«Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος» – Απάντηση Θεοδωρικάκου σε Ανδρουλάκη για την ψήφο των αποδήμων

Ο υποψήφιος Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, πρώην υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας δηλώσεις του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, έκανε την εξής ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα:

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με τα όσα ανέφερε σήμερα στο ραδιόφωνο για την ψήφο των αποδήμων, φαίνεται να αγνοεί βασικές παραμέτρους.

Πρώτον, ότι το κόμμα του έχει ψηφίσει την σχετική νομοθετική ρύθμιση. Γιατί, ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίζεται τώρα σαν να διαφωνεί. Δεύτερον, ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε τότε σε αναγκαίους συμβιβασμούς, ενσωματώνοντας τις επισημάνσεις ορισμένων κομμάτων της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να βρεθούν οι 200 ψήφοι που απαιτεί το Σύνταγμα.

Τρίτον, ότι σύμφωνα με τον Νόμο που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία 290 βουλευτών για τους νέους έως 30 ετών η διαδικασία είναι πολύ πιο απλή: Για να συμμετάσχουν στις εκλογές από τις χώρες στις οποίες ζουν, αρκεί να κάνουν μία ψηφιακή αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών. Δεν χρειάζεται ούτε να πάρουν άδεια,
ούτε να ξοδέψουν χρήματα, όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Και, επί της ουσίας: Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε, για πρώτη φορά μετά από 47 χρόνια, να δώσει φωνή στους Έλληνες του Εξωτερικού. Και ως αρμόδιος, τότε, Υπουργός που εισηγήθηκε τον σχετικό νόμο, αισθάνομαι πολύ υπερήφανος.

Γιατί έγινε η αρχή! Η νέα Βουλή που θα προκύψει έχει την δυνατότητα και οφείλει να φέρει έναν νόμο που θα άρει, πλέον, κάθε είδους διάκριση και εμπόδιο. Ώστε όλοι οι Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν από τη χώρα του εξωτερικού στην οποία βρίσκονται, κρατώντας ισχυρό τον πατριωτικό τους δεσμό με την Ελλάδα.

 

To άρθρο «Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος» – Απάντηση Θεοδωρικάκου σε Ανδρουλάκη για την ψήφο των αποδήμων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button