Τεχνολογία

Με αιχμές και «καρφιά» η συνάντηση Λαμπρινού – Κουράκη στο δημοτικό συμβούλιο – ΗράκλειοΑπουσία του Γιάννη Κουράκη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό με ευρωπαϊκές αυτοδιοικητικές υποχρεώσεις, επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης άνοιξαν συζήτηση για τη συνάντηση, εκφράζοντας, όπως έγινε αντιληπτό, ενόχληση και δυσφορία


Αιχμές και «καρφιά» είχαμε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, με φόντο την προ ημερών συνάντηση μεταξύ του Βασίλη Λαμπρινού και του Γιάννη Κουράκη, που βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας, παίρνοντας η αλήθεια, είναι και υπερβολικές διαστάσεις που έφτασαν μέχρι συμφωνίες συνδιοίκησης, ακόμα και νομής των διοικητικών πόστων στη Λότζια!

Απουσία του Γιάννη Κουράκη, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό με ευρωπαϊκές αυτοδιοικητικές υποχρεώσεις, επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης άνοιξαν συζήτηση για τη συνάντηση, εκφράζοντας, όπως έγινε αντιληπτό, ενόχληση και δυσφορία.

Πρώτη άνοιξε τον χορό η Ευαγγελία Σχοιναράκη, η οποία έκανε ανοιχτά λόγο για κίνηση παραγκωνισμού και περιθωριοποίηση των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων.

«Γίναμε κοινωνοί για μια συνάντηση.  Θεμιτό, αλλά συναντήσεις που γίνονται μεμονωμένα με 1 παράταξη  αγγίζουν  τα όρια της εκτροπής. Μπορεί να υπάρχουν βλέψεις και φιλοδοξίες. Για μένα είναι λάθος όμως οι όποιες επιθυμίες ορισμένων να μεταφέρονται ως συζήτηση για τα μεγάλα θέματα της πόλης. Είμαστε κι εμείς εδώ. Θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι για αυτό. Στη πορεία των έργων και των μεγάλων ή μικρών προβλημάτων. Δεν θέλουμε να παίζουμε το ρόλο του κομπάρσου», είπε η κ. Σχοιναράκη. 

«Δεν είναι ανάθεμα να γίνονται συναντήσεις κατά μόνας. Οφείλουμε όλοι όμως  να ενημερώνουμε το σώμα στη συνέχεια. Εγώ έμμεσα εξέφρασα την ικανοποίηση για το διάλογο αν όντως γίνεται. Γιατί ότι ξέρουμε το ξέρουμε από διαρροές. Παρά τις όποιες επιφυλάξεις για το διαδικαστικό κομμάτι επί της ουσίας, για το διάλογο εγώ είμαι σύμφωνος ακόμα κι αν γίνεται ανορθόδοξα», σχολίασε ο Ευρυπίδης Κουκιαδάκης.

«Ακόμα και σε αυτό το θέμα, οι χειρισμοί της δημοτικής αρχής έδειξαν μια φτωχή και μόνη δημοτική αρχή που χάνεται σε ένα εσωτερικό πόλεμο και σε μια ανικανότητα επίλυσης των προβλημάτων. Ξέρετε κ. δήμαρχε, ότι οι παρατάξεις σας είχαν στείλει γράμμα περί μη συμμετοχής τους στις διαπαραταξιακές επιτροπές γιατί θέλουν τα θέματα να συζητιόνται εδώ στο δημοτικό συμβούλιο και όχι σε ξεχωριστά τραπέζια. Εμείς δεν θα δεχτούμε να συμμετέχουμε σε τέτοιες συζητήσεις που αποκρύπτουν τις πραγματικές πολιτικές. Δεν μπορεί να γίνονται όλα μια σούπα» σημείωσε ο Ηλίας Λυγερός.

Η απάντηση Λαμπρινού

Πριν από 10-15 μέρες έγινε  μια συζήτηση με τον κ. Κουράκη. Το λέω και σήμερα. Υπάρχουν ειδικά θέματα που κατά τη γνώμη μου και πολλών άλλων, πρέπει να τύχουν ειδικού χειρισμού. Και για αυτά συζητήσαμε. Βεβαίως και έχει  λόγο όλη η αντιπολίτευση. Θα κληθείτε .

Επειδή μένει 1 χρόνος ακόμα, να δούμε πως χωρίς αντεγκλήσεις και αψιμαχίας να δούμε πως θα παραδώσουμε λιγότερα προβλήματα στους επόμενους.

Θα σας καλέσουμε στη διαπαραταξιακή επιτροπή, που τα τελευταία 2 χρόνια δεν λειτουργεί , όχι όμως με δική μου ευθύνη.

Να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν  ζήτησα βοήθεια προς τη δημοτική  αρχή  σε κανένα επίπεδο. Ζήτησα βοήθεια προς την πόλη, γιατί υπάρχουν  θέματα που μας υπερβαίνουν. Γι’ αυτό κάλεσα πρώτο τον κ. Κουράκη που είναι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι να κάνω; Από αυτόν έπρεπε να ξεκινήσω», ήταν η απάντηση του δημάρχου Ηρακλείου.

Τον λόγο ζήτησε και πήρε μάλιστα και ο Νίκος Γιαλιτάκης από την μείζονα αντιπολίτευση, ο οποίος θέλησε να ξεκαθαρίσει , όπως είπε ορισμένα πράγματα, ένεκα της απουσίας του επικεφαλής στο εξωτερικό, ενώ η τοποθέτηση του είχε και αιχμές.

«Δε περίμενα  απόψε να αναφερθεί η συνάντηση του δήμαρχου με τον επικεφαλής μας που απουσιάζει στο εξωτερικό. Θέλουμε, από πλευράς παράταξης να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα: Από το 2019, πολιτευτήκαμε με το σύνθημα ”ενότητα για το καλό της πόλης”. 

Τρία  χρόνια συμμετέχουμε με γόνιμη κριτική, προτάσεις στο τραπέζι . Προφανώς και δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανένα για να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση. Καμία  διαπαραταξιακή  δεν μπορεί  να αντικαταστήσει ένα βουλευόμενο όργανο, σίγουρα. Από εκεί και πέρα για το  γιατί κάποιοι ενοχλήθηκαν δεν μπορώ να πω κάτι. Για το τι ειπώθηκε ακριβώς στη συνάντηση, δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω, θα τα πει ο επικεφαλής μας. Ως κεντρικό μήνυμα εμείς ως παράταξη λέμε το εξής: Ήμασταν πάντα θετικοί στον διάλογο.

Έχουμε μια συνεπή στάση».

 


Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button