Πολιτική

«Η κοινωνία της Κρήτης εμπιστεύθηκε τον κεντρώο Κυριάκο Μητσοτάκη»


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, 16:39

O πρώτος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στο Νομό Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, μιλώντας στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και τη Φαίη Σφακιωτάκη αναφέρθηκε επανειλημμένως στο κέντρο, κάνοντας λόγο για μια νίκη ειδικότερα του Προέδρου του κόμματος, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος «έστριψε όλο το καράβι της Νέας Δημοκρατίας προς το κέντρο». «Άρα νομίζω δικαίως μπορούμε να πούμε ότι είναι κυρίαρχος του κέντρου αυτήν τη στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως δικαίωση της επιλογής αυτής του Κυριάκου Μητσοτάκη ερμήνευσε και το αποτέλεσμα σε επίπεδο Κρήτης. «Δικαιώθηκε, γιατί η στροφή προς το κέντρο που έκανε μέσω των πολιτικών επιλογών, μέσω των πρωτοβουλιών του, μέσω της πολιτικής που ξεδίπλωσε 4 ολόκληρα χρόνια, μέσω ακόμα και της αξιοποίησης στελεχών, επιβραβεύτηκε από την κοινωνία της Κρήτης. Τους ευχαριστούμε, σεβόμαστε την επιλογή τους προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν επιτρέπουμε σε καμία περίπτωση κανένας εκ των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας να βγει και να υιοθετήσει λογικές ότι η ΝΔ σάρωσε στην Κρήτη. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ισχύει ότι η κοινωνία της Κρήτης εμπιστεύτηκε τον κεντρώο Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό μας χαροποιεί.» Παράλληλα φρόντισε χαρακτηριστικά να ξεκαθαρίσει: «Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις ότι όλοι όσοι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, έγιναν όλοι Νέα Δημοκρατία. Και δε χωρούν σε αυτήν τη φάση θριαμβολογία, αλαζονεία κι υπερβολές».

Στον αντίποδα της «γραμμής» των ηπίων τόνων της Νέας Δημοκρατίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης παρέθεσε τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχω καταλάβει γιατί ζητωκραυγάζει και γιατί χαίρεται, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ που ήταν ο βασικός υποδοχέας στελεχών και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ χάνει περίπου 15 μονάδες, υπολείπεται 20 μονάδες από το πρώτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ καταφέρνει να προσθέσει στη δύναμή του μόλις τρεις μονάδες. Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο υπάρχει όλος αυτός ο ενθουσιασμός. Εγώ θα περίμενα περισσότερη σεμνότητα. Το σχόλιό μου έχει να κάνει με τη θριαμβολογία και με εικόνες που δεν ταιριάζουν με το εκλογικό αποτέλεσμα. Αν ας πούμε ερχόταν δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, ναι, όντως θα έλεγε κανείς ότι επέστρεψε στη σκηνή, στη μάχη.»

Ως προς τον αντίπαλο της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο κ. Αυγενάκης τόνισε, στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1, πως αυτός δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά ο λαϊκισμός κι οι οπαδοί του χθες.

Πηγή: creta24


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, 16:39

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button