Επιστήμη

«Βόμβα μεγατόνων» από το ΝΑΤΟ

Δήλωση -«βόμβα» έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε νορβηγικό μέσο, στενός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο.

Όπως ανέφερε ο Στιαν Τζένσεν, ο οποίος υπηρετεί ως επικεφαλής του προσωπικού του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ στην εφημερίδα Verdens Gang (VG): «η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να συμφωνήσει να παραχωρήσει στη Ρωσία μέρος των εδαφών που έχασε κατά τον πόλεμο, αν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θα πρέπει να διαπραγματευτεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα της Verdens Gang με τίτλο: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης εδάφους της Ουκρανίας με αντάλλαγμα την ένταξη της στο ΝΑΤΟ»
ΆΡΕΝΤΑΛ (VG), Ο Αρχηγός του Επιτελείου του ΝΑΤΟ, Στιαν Τζένσεν προτείνει ότι η Ουκρανία μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ με αντάλλαγμα να παραχωρήσει κάποιο έδαφος στη Ρωσία και ότι αυτό μπορεί να είναι το τέλος του πολέμου στη χώρα.

Σύμφωνα και με το ΤASS, όταν ρωτήθηκε από το νορβηγικό μέσο, εάν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει τα εδάφη της για να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, ο Στιαν Τζένσεν είπε ότι το μεταπολεμικό καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη υπό διαπραγμάτευση και το θέμα της εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία έχει ήδη τεθεί. «Δεν λέω ότι αυτό πρέπει να συμβεί. Αλλά αυτή μπορεί να είναι μια πιθανή λύση», εξήγησε.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν δήλωσε νωρίτερα στο TASS ότι η διευθέτηση της σύγκρουσης απαιτεί να «αναγνωριστούν οι νέες εδαφικές πραγματικότητες, να διασφαλιστεί η αποστρατικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών και των εθνικών της μειονοτήτων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οργισμένη απάντηση του Κιέβου για τα περί παραχώρησης εδαφών στη Ρωσία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Με μακροσκελή του ανάρτηση στο Twitter, ο σύμβουλος του Ζελένσκι κάνει λόγο για «γελοία πρόταση» και για «σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές. Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει;

Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν θα αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν θα τιμωρηθούν. Ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα. Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας “κακής ειρήνης” μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο. Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας “διαίρεσης της Ευρώπης”: συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με τρομακτική επιείκεια…»

 

Πηγή: TASS και Verdens Gang

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button