Πολιτική

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Απαράδεκτο να δεχόμαστε απειλές και αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας από χώρα – σύμμαχο στο ΝΑΤΟ

Έντονη ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας με τον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν να μας απειλεί ευθέως. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης λίγες ώρες μετά τις ξεκάθαρες απειλές Ερντογάν κατά την υποδοχή στο Μέγαρο Μαξίμου της Προέδρου της Σλοβακίας, Σουζάνας Τσαπούτοβα, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα είπε απευθυνόμενος στην Άγκυρα ότι ο αναθεωρητισμός και η αλλαγή συνόρων δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά, όπως ανέδειξε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Σε ό,τι αφορά την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Τόνισε, δε, ότι είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να δέχεται απειλές που φτάνουν και σε αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από μία χώρα που είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, οι οποίες έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ συζητήθηκαν θέματα διεθνούς, περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης μετάβασης.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και τόνισε, με αφορμή τη συνεδρίαση των Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 9 Σεπτεμβρίου, ότι οι μεγάλες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή ενότητα απαιτούν τολμηρές ευρωπαϊκές αποφάσεις για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κα Τσαπούτοβα για τις υποδομές που αναπτύσσει η Ελλάδα προκειμένου να καταστεί κόμβος εισαγωγής και μεταφοράς ενέργειας προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, καθώς και για την μεταφορά «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας από την Αφρική.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε την κα Τσαπούτοβα για την παρουσία σημαντικής σλοβακικής δύναμης στην ειρηνευτική δύναμη της Κύπρου UNFICYP και για τη θέση αρχής που τηρεί στο Κυπριακό και θέτει στο επίκεντρο τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

To άρθρο Μήνυμα Μητσοτάκη στην Άγκυρα: Απαράδεκτο να δεχόμαστε απειλές και αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας από χώρα – σύμμαχο στο ΝΑΤΟ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button