Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-0: «Εκκωφαντική» νίκη και πρόκριση στον τελικό του Champions League για τους «Πολίτες»

Μάντσεστερ Σίτι “διέλυσε” με 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο δεύτερο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Champions League και σε συνδυασμό με το 1-1 στο πρώτο ματς, πήρε πανηγυρική πρόκριση για το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ.

Με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, η Μάντσεστερ Σίτι έχασε μεγάλες ευκαιρίες από νωρίς και βρήκε δύο γκολ με τον Μπερνάρντο Σίλβα στο πρώτο ημίχρονο, βάζοντας πρόωρο τέλος στο παιχνίδι, αλλά και στην υπόθεση πρόκριση, κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπορεί ο Έρλινγκ Χάαλαντ να μη βρήκε δίχτυα αυτή τη φορά, αλλά ο Ντε Μπρούινε ήταν ξανά καθοριστικός και με μία “μαγική” ασίστ στο 23′, “ξεκλείδωσε” την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης και έδωσε την ευκαιρία στον Σίλβα να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Στη συνέχεια η ομάδα του Γκουαντιόλα έριξε ρυθμούς και η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει σε σουτ του Κρόος στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Σίλβα ήταν όμως αυτός που βρήκε τελικά ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα, με κεφαλιά μετά από απόκρουση στην άμυνα των “μερένγκες”.

Το 2-0 “καθάρισε” ουσιαστικά το ματς για τη Σίτι, η οποία το ήλεγξε πλήρως στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της. Ο Ακάνζι στο 76′ από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρούινε έκανε το 3-0, με τη βοήθεια και του Μιλιτάο, ενώ ο Άλβαρεζ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η Μάντσεστερ Σίτι “αποκαθήλωσε” έτσι την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στον τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ.

Οι συνθέσεις στο Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρουμπέν Ντίας, Ακάνζι, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (84’ Φόντεν), Γκιντογάν (79’ Μαχρέζ), Γκρίλις, Μπερνάρντο Σίλβα, Χάαλαντ (89’ Άλβαρες).

Ρεάλ Μαδρίτης (Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (80’ Λούκας Βάθκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (80’ Τσουαμενί), Κρόος (70’ Ασένσιο), Μόντριτς (63’ Ρούντιγκερ), Βαλβέρδε, Βινίσιους, Ροντρίγκο (80’ Θεμπάγιος), Μπενζεμά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button