Πολιτική

Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε αμέσως σε αναστολή μετά τις καταγγελίες – Το μουσείο θα ξαναλειτουργήσει το καλοκαίρι

Νέα στοιχεία έκανε γνωστά η Λίνα Μενδώνη σε συζήτηση με βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον αρχαιοφύλακα στο μουσείο της Νισύρου, ο οποίος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικους.

Ο Λίνα Μενδώνη τόνισε πως η καταγγελία στο Υπουργείο Πολιτισμού για τον αρχαιοφύλακα της Νισύρου έφτασε στις 18 Απριλίου του 2024 και αμέσως τέθηκε σε αναστολή.

«Νομίζω, πως όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις ασελγείς και αποτρόπαιες πράξεις, εφόσον τα πράγματα είναι έτσι, όπως καταγγέλλονται. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε, που όταν ήρθε η καταγγελία στο Υπουργείο, στις 18 Απριλίου 2024, προχθές, δηλαδή, ο συγκεκριμένος αρχαιοφύλακας ετέθη σε αναστολή καθηκόντων και εγώ διέταξα αμέσως ΕΔΕ από την αρμόδια γενική διευθύντρια. Η καταγγελία της 18ης Απριλίου ήταν η πρώτη καταγγελία που έρχεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Διότι σήμερα διαβάζω διάφορα: Ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα. Και αυτό το ξεκαθαρίζω», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά τη διάρκεια διαλόγου που είχε σήμερα εκτός κοινοβουλευτικής διαδικασίας με τον βουλευτή Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Νικητιάδη.

«Έχουν δοθεί εντολές για να ξαναλειτουργήσει το μουσείο το καλοκαίρι»

Και η υπουργός συνέχισε: «Και εμένα με ενδιαφέρει η Νίσυρος να μην βρεθεί το καλοκαίρι χωρίς φύλακα και να μείνει κλειστό το αρχαιολογικό μουσείο. Γι’ αυτό έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες εντολές και διευκολύνσεις στον αρμόδιο έφορο αρχαιοτήτων, ώστε να βρεθεί ο φύλακας ή οι φύλακες οι οποίοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το μουσείο της Νισύρου, γιατί δεν πρέπει να μείνει κλειστό, εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτού του ανθρώπου, που, σε κάθε περίπτωση, είναι καταδικαστέα».

Όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, κατά τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτού Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Γ. Νικητιάδη με θέμα «Στο Χαράκι της Ρόδου οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται δέσμιοι της γραφειοκρατίας και των παθογενειών των αρχαιολογικών υπηρεσιών αδυνατώντας να αξιοποιήσουν την περιουσία τους», ο κ. Νικητιάδης ανέφερε προς την υπουργό: «Καθ΄ υπέρβαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, θέλω κυρία υπουργέ, επειδή κατάγομαι από τη Νίσυρο να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για ό,τι ακούμε ότι συμβαίνει στο νησί. Θεωρώ, ότι με όσα έχουν ακουστεί, βεβαίως μηδένα δικάσεις, αλλά έχει πάρει τον δρόμο του στη Δικαιοσύνη η υπόθεση. Εκτιμώ όμως ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ στη Ρόδο, ακόμη και αν εξελιχθούν τα πράγματα όπως ο ίδιος θα ήθελε. Άρα, να επαναφέρω εκείνο που σας είχα πει και στην τοποθέτησή μου κατά τη συζήτηση του τελευταίου νομοσχεδίου, φροντίστε να καλύψουμε το κενό με ένα αρχαιοφύλακα, να μην μείνει κλειστό το μουσείο της Νισύρου».

To άρθρο Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε αμέσως σε αναστολή μετά τις καταγγελίες – Το μουσείο θα ξαναλειτουργήσει το καλοκαίρι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button