Ειδήσεις Ελλάδος

Λήμνος: Λέσχη φιλαναγνωσίας με την Μαρία Λαμπαδαρίδου – Πόθου

Το χάρτινο καραβάκι της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Λήμνου ξεκίνησε τα ταξίδια του την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου. Στον φιλόξενο χώρο του “Σαχτούρειου”, δίπλα στο Ρωμαίικο γιαλό, συναντήθηκαν φίλοι του βιβλίου, όπου η μεγάλη Λημνιά συγγραφέας Μαρία Λαμπαδαρίδου – Πόθου μίλησε για αυτό το όνειρο και την επιθυμία που είχε από χρόνια.

Η χαρά και η ικανοποίησή της από την ανταπόκριση των φίλων του βιβλίου ήταν ολοφάνερη, όπως και η συγκίνησή της που γίνεται πραγματικότητα αυτό που ονειρευόταν από παλιά.

Οι φίλοι του βιβλίου στη Λήμνο ευχήθηκαν “να είναι εύπλοα τα ταξίδια της Λέσχης Φιλαναγνωσίας σ’ αυτούς τους τρικυμισμένους καιρούς μας!”

Το μήνυμα της κας Λαμπαδαρίδου: “Σήμερα, Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2022, στις έξι το απόγευμα, στην Αίθουσα Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λήμνου, σαλπάρει με ολόφρεσκους ανέμους, το χάρτινο καραβάκι της ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ του νησιού μας. Είστε ευπρόσδεκτοι ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ όσοι αγαπάτε το βιβλίο και όσοι ακόμα δεν βρήκατε τα κρυμμένα μαγικά του. Τους δεύτερους τους θέλουμε πιο πολύ για να το αγαπήσουν.

Χρόνια πριν, σε καιρούς που η Λήμνος δεν είχε ούτε ίχνος βιβλιοπωλείου, ούτε ίχνος πνευματικής ζωής, η φιλόλογος Δέσποινα Κωνστάντιου με είχε καλέσει να μιλήσω για την αξία και τη σημασία του εξωσχολικού βιβλίου. Και η συνάντηση ήταν στην παλιά αίθουσα της Μαρούλας με όλες τις τάξεις ίσως. (γιατί θυμάμαι πως ήταν πλήθος παιδιών) Και στο τέλος, μια μαθήτρια με ρώτησε διστακτικά: Εγώ δεν διάβασα κανένα βιβλίο γιατί δεν είχαμε στο σπίτι μας, είναι τώρα αργά; ΟΧΙ, ποτέ δεν είναι αργά! Εκείνη η μαθήτρια, και η αγωνία που είχε το προσωπάκι της, δεν έφυγε ποτέ από την ψυχή μου. ΟΧΙ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ! Για τίποτα.

Εύπλοο να είναι το καραβάκι μας και με γλυκούς ανέμους να ταξιδέψει ακούραστο! Σήμερα πραγματοποιείται ένα όνειρό μου που το κουβαλώ από τα χρόνια της νιότης μου τα “έρημα”, όπως τα έλεγα, ζώντας σε μια Λήμνο ξεχασμένη σχεδόν πάνω στο χάρτη, τότε, χωρίς ίχνος, όπως είπα, βιβλιοπωλείου και χωρίς ίχνος πνευματικής ανάσας. Μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα σήμερα, όμως το όνειρο είναι ΟΝΕΙΡΟ! Και μια Λέσχη Φιλαναγνωσίας θα προσφέρει πολλά στη σημερινή κοινωνία της Λήμνου”.

Πηγή

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button