Τεχνολογία

Λέσβος: Χωρίς τη Μυτιλήνη ξεκινά το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Σμύρνη

Εκτός η Μυτιλήνη από το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σμύρνη που ξεκινά τη Δευτέρα με το πλοίο «Smyrna di Levante» της Levanteferries. Η καθυστέρηση έναρξης του δρομολογίου και η απώλεια της τουριστικής περιόδου, κάνει ασύμφορη την προσέγγιση της Μυτιλήνης τη στιγμή που δεν εξασφαλίστηκε κάποια επιδότηση για τη σύνδεση του νησιού με τη Θεσσαλονίκη. Το πλοίο θα ξεκινήσει στις 5:00 το απόγευμα της Δευτέρας από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάσει το πρωί της Τρίτης στη Σμύρνης κάνοντας το ταξίδι σε 14 ώρες.

«Δεν εγκαταλείπεται η Μυτιλήνη ως ενδιάμεσος προορισμός απαντά η εταιρία στους τοπικούς φορείς αλλά η συζήτηση αυτή θα γίνει μετά το χειμώνα για να εξεταστεί η πιθανότητα δρομολόγησης και της Μυτιλήνης την περίοδο του Πάσχα» σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.

Αν συμπεριλαμβανόταν και το λιμάνι της Μυτιλήνης στο δρομολόγιο θα ήταν το πρώτο μεικτό δρομολόγιο στην Ελλάδα, και εσωτερικών και διεθνών πλόων και θα απαιτούνταν μεγαλύτερη σύνθεση πληρώματος. Πάντως στο θέμα της σύνθεσης του πληρώματος του πλοίου , για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σμύρνη, αντιδρά η ΠΝΟ που με επιστολή της στον Υπουργό Ναυτιλίας επισημαίνει ότι τα 36 άτομα που ορίστηκε προσωπικό, είναι πολύ λίγα για να καλύψουν τις ανάγκες του πλοίου. Όπως επισημαίνει η ΠΝΟ « Η ασφάλεια των πλοίων, των δρομολογίων, των επιβατών και του πληρώματος είναι και πρέπει να είναι υπεράνω κάθε πνεύματος επιχειρηματικής κερδοσκοπίας» και καλεί το Υπουργείο  «να σταματήσει τη βιομηχανία των ειδικών συνθέσεων σε βάρος της ασφάλειας και της υπερεργασίας των ναυτεργατών.  Σε διαφορετική περίπτωση η Ομοσπονδία θα αναλάβει άμεσες και δυναμικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις».

 

 

Αυτό το άρθρο Δημοσιεύτηκε στο galaksiass.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button