Αθλητικά

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις έκανε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ με 6,24μ.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ από τον Αρμάντ Ντουπλάντις στο Diamond League. Αυτός ο τρομερός αθλητής έκανε πετυχημένη προσπάθεια στα 6.24 μέτρων, προσπερνώντας την προηγούμενη κορυφαία επίδοση, που του ανήκε (6.23μ.).

Απίστευτος Αρμάντ Ντουπλάντις! Ο εκπληκτικός Σουηδός αθλητής βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, ξεπερνώτας τα 6.24μ. στο άλμα επί κοντώ, στο πρώτο Diamond League για το 2024.

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις, «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο κατείχε έως σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ με 6.23 από το Diamond League του Γιουτζίν, επίδοση που έπιασε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σήμερα, Σάββατο (20/4) στην πόλη Σιάμεν της Κίνας, ο Άρμαντ (Μόντο) Ντουπλάντις, στο τρίτο αγώνισμα της ημέρας, ξεπέρασε… τον εαυτό του για να βελτιώσει κατά ένα εκατοστό το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, με την πρώτη προσπάθεια, στην πρώτη εμφάνισή του σε διοργάνωση ανοιχτού στίβου για φέτος.

«Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στην Κίνα και χαίρομαι που πέτυχα κάτι ξεχωριστό», δήλωσε ο Ντουπλάντις μετά τη νέα επιτυχία του.

Ο Ντουπλάντις είναι και ο νυν παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου, αφού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο πριν από περίπου έναν μήνα στη Γλασκώβη, με Εμμανουήλ Καραλή να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button