Περιβάλλον

MotoGP Αυστρία: Ο Bezzecchi έσπασε τα χρονόμετρα υπό το βλέμμα του Rossi

Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον ιδιοκτήτη της ομάδας και Θρύλο των MotoGP, Valentino Rossi, να βρίσκεται στην πίστα, ο Marco Bezzecchi έσπασε το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Red Bull Ring για να βρεθεί στην κορυφή των φύλλων χρόνου της Παρασκευής για 44 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η μονόωρη περίοδος δοκιμών του απογεύματος καθυστέρησε να ξεκινήσει λόγω μιας κόκκινης σημαίας στις δεύτερες δοκιμές της Moto2 και όταν εν τέλει οι αναβάτες βγήκαν στην πίστα, ήταν ο Francesco Bagnaia που είχε τον καλύτερο ρυθμό στα πρώιμα στάδια, με τον Maverick Viñales να περνάει μπροστά μετά τα 5 πρώτα λεπτά. Στα 10 λεπτά όμως ο Bezzecchi έφτασε στην κορυφή και έμεινε εκεί μέχρι που ο Viñales έβαλε το μαλακό πίσω ελαστικό και επιτέθηκε.
Ο Ισπανός της Aprilia παρέμεινε στην κορυφή μέχρι τα τελευταία 10 λεπτά, ενώ στο ενδιάμεσο έκαναν την εμφάνισή τους σημαίες βροχής, καθώς σε κάποια σημεία της πίστας έπεφταν ψιχάλες.


Ο Bagnaia ήταν ο πρώτος που ξεπέρασε τον Viñales με 9 λεπτά να απομένουν, αλλά ο Bezzecchi δεν είχε τελειώσει και απάντησε με ένα 1:28.533, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ και κατακτώντας την 1η θέση. Ανάμεσα στους 2 συμμαθητές της Ακαδημίας VR|46 βρέθηκε και πάλι ο Viñales που κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο του.
Ο Brad Binder έκανε τον 4ο καλύτερο χρόνο, μπροστά από το ζευγάρι της Pramac, με τον Johann Zarco να είναι μπροστά από τον Jorge Martin. O νικητής του Silverstone, Aleix Espargaro, έκανε μια τελική επίθεση που τον ανέβασε στην 7η θέση, ενώ την δεκάδα που προκρίνεται απευθείας στις ΚΑΤ2 συμπλήρωσαν οι Alex Marquez, Fabio Quartararo και Miguel Oliveira.
O Marc Marquez βρισκόταν σε γρήγορο γύρο, αλλά εμποδίστηκε στην ολοκλήρωση της προσπάθειάς του από τον Pol Espargaro που βρέθηκε μπροστά του και θα αναγκαστεί να περάσει από τις ΚΑΤ1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την παράσταση στις τηλεοπτικές κάμερες έκλεψε ο Valentino Rossi που μάλιστα “μάζεψε” με το σκούτερ του τον μαθητή του Marco Bez, όταν ο δεύτερος έμεινε από βενζίνη στο τέλος των Δοκιμών.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button