Οικονομία

Exxon Mobil και Chevron υποχωρούν καθώς τα κέρδη του πρώτου τριμήνου δεν ανταποκρίνονται στις εκτιμήσεις

Υποχωρούν η Exxon Mobil και η Chevron μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις του πρώτου τριμήνου του 2024, παρά το γεγονός ότι κατέγραψαν ισχυρά κέρδη στην παραγωγή σε σημαντικά πετρελαϊκά έργα στη Γουιάνα και στη λεκάνη Permian, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Exxon υποχώρησε έως και 3,5% και η Chevron σημείωσε πτώση 0,7% σήμερα (26.4.2024), ακόμη και όταν οι τιμές του αργού  αυξήθηκαν. Η Exxon δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή που ήταν 13 σεντς χαμηλότερα από το consensus του Bloomberg, λόγω του υψηλότερου κόστους από τη συντήρηση των διυλιστηρίων και μιας σειράς λογιστικών χρεώσεων. Η Chevron, εν τω μεταξύ, υπέστη υψηλότερες από τις αναμενόμενες κεφαλαιουχικές δαπάνες που προκάλεσαν απώλεια των προσδοκιών για τις ελεύθερες ταμειακές ροές κατά 900 εκατ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα έρχονται εν μέσω μιας αλλαγής στο κλίμα των επενδυτών που ευνοεί την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για να επωφεληθούν από τις ανησυχίες σχετικά με τις παγκόσμιες προμήθειες που έχουν στηρίξει τις τιμές του αργού.

To άρθρο Exxon Mobil και Chevron υποχωρούν καθώς τα κέρδη του πρώτου τριμήνου δεν ανταποκρίνονται στις εκτιμήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button