Πολιτική

«Βολές» Μητσοτάκη κατά Βελόπουλου: «Κάποιοι καπηλεύονται με τον πιο πρόστυχο τρόπο την χριστιανική πίστη – Δεν θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια»

Ηχηρό μήνυμα – απάντηση στον Κυριάκο Βελόπουλο έστειλε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι με τις δηλώσεις του διχάζει τους Έλληνες, ενώ παράλληλα σχολίασε και την άγρια επίθεση του Κωνσταντίνου Φλώρου ενάντια στον Βασίλη Γραμμένο στη Βουλή.

Μιλώντας σε πολίτες στη Δροσιά Χαλκίδας το μεσημέρι της Παρασκευής (26.04.24) ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε βολές κατά του Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος λίγο νωρίτερα και απαντώντας στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του «εργαλειοποιούνται από τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό».

«Επισκέφτηκα μαζί με τον Ιερώνυμο κάποιες πολύ σημαντικές δομές της Αρχιεπισκοπής. Να στείλουμε κι ένα μήνυμα αγάπης, ενότητας κι αλληλεγγύης και να στήσουμε ένα ανάχωμα απέναντι σε αυτούς, που με τον πιο πρόστυχο τρόπο καπηλεύονται την χριστιανική πίστη. Λες και κάποιοι είναι περισσότερο Χριστιανοί από κάποιους άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Αυτά είναι ανεπίτρεπτα πράγματα, που διχάζουν τους Έλληνες, ειδικά σε μία συγκυρία που χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι. Μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε εχθροί. Μπορεί να διαφωνούμε, αλλά ούτε θα βριζόμαστε ούτε θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια».

Η δήλωση Βελόπουλου

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους:  Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία», τόνιζε νωρίτερα την Παρασκευή ο Κυριάκος Βελόπουλος σε δήλωση – απάντηση στον Ιερώνυμο.

Και συμπλήρωνε: «Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

To άρθρο «Βολές» Μητσοτάκη κατά Βελόπουλου: «Κάποιοι καπηλεύονται με τον πιο πρόστυχο τρόπο την χριστιανική πίστη – Δεν θα πλακώνουμε τους αντιπάλους μας στα μπουνίδια» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button